Indicaties voor gebruik voor Methylcobalamin

Indicaties voor gebruik voor Methylcobalamin


Volgens Medline Plus, een website van de National Institutes of Health en de Amerikaanse National Library of Medicine, methylcobalamin is vitamine B12. Vitamine B12 is essentieel voor het leven als het helpt om je zenuwen en bloedcellen gezond te houden, en het maakt ook DNA. Het is onwaarschijnlijk dat je vitamine B12-supplementen nodig, omdat uw lichaam slaat ten minste één jaar levering van het in uw lever. Maar een paar aandoeningen worden geassocieerd met B12-tekort, die u kunnen helpen verbeteren door het nemen van een voedingssupplement.

Megaloblastaire anemie

In megaloblastaire bloedarmoede, je rode bloedcellen zijn groter dan normaal, maar zijn ook te onvolwassen en in een te laag aantal om zuurstof doeltreffend te kunnen uitvoeren door je lichaam. Wanneer u deze vitamine-deficiëntie anemie, zou je het gevoel tintelingen en gevoelloosheid in je armen en benen en andere symptomen van het zenuwstelsel. Sinds ofwel foliumzuur of vitamine B12-tekort megaloblastaire bloedarmoede kan veroorzaken, zal uw arts een laboratoriumtest opdracht om de niveaus van beide vitaminen in uw bloed te meten om de beste behandeling te bepalen voor jou.

pernicieuze anemie

Als je vitamine B12 binnenkrijgt, het bindt met een stof in je maag genaamd "intrinsieke factor" voor uw lichaam absorbeert en gebruikt het. Als het lichaam niet kan produceren intrinsieke factoren, leidt tot een vitamine B12-deficiëntie anemie bekend als "pernicieuze anemie." Als dat wordt het geval is, dan heb je een leven lang doses van B12 toegediend aan u door middel van injectie, nasale formule, of zal uw arts een mondeling supplement voorschrijven nodig, volgens Medline Plus.

Vitamine B12-tekort

Als de opslag van vitamine B12 is lager dan normaal, kan je zenuwstelsel niet goed functioneren. Je zou kunnen symptomen zoals wankele bewegingen, wankel, spierzwakte, spasticiteit, incontinentie, lage bloeddruk, problemen met het gezichtsvermogen, dementie, psychosen en stemmingswisselingen. Deze omstandigheden kunnen optreden met slechts een lichte lage niveaus van vitamine B12 voordat u een vorm van bloedarmoede ontwikkelen.

Preventie Borstkanker

Een verklaring over de Medline Plus website citeert een Johns Hopkins University vinden dat vrouwen met borstkanker hebben meestal minder vitamine B12 dan gezonde vrouwen. Onderzoekers die de mogelijkheid overwogen dat onvoldoende B12 het lichaam weerhouden repareren beschadigd DNA en leidde tot de ontwikkeling van borstkanker bewijsmateriaal beoordeeld. Echter, er is nog niet wetenschappelijk bewijs dat het nemen van vitamine B12 vermindert een vrouw het risico op het krijgen van borstkanker.