Ijzersupplementen & amp; het haar

Ijzersupplementen & amp; het haar

Uw haar heeft veel vitaminen en mineralen om gezond te blijven en goed te groeien, en ijzer is een van deze. Als je tekort komt op ijzer, kunt u bloedarmoede en ervaring haaruitval te ontwikkelen. Uw arts kan u adviseren om ijzersupplementen te nemen als u of een verhoogd risico op een tekort. Deze kunnen echter bijwerkingen, vooral wanneer genomen in grote doses veroorzaken, zodat bespreken supplementen met een arts vóór inname van hen.

Ijzertekort en Hair

De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat, volgens de World Health Organization, tot 30 procent van de bevolking van de planeet kan bloedarmoede door ijzertekort hebben. Dit voedingswanorde kan hebben vele symptomen, waaronder vermoeidheid, kortademigheid, hoofdpijn en duizeligheid, en kan ook leiden tot haaruitval. Ijzer geeft zuurstof aan elke cel in je lichaam, met inbegrip van die in je hoofdhuid en de haarfollikels, en zonder voldoende zuurstof, zal je haar niet functioneren zoals het hoort.

Types en bijwerkingen van supplementen

Het nemen van ijzersupplementen kan helpen bij de behandeling en bloedarmoede en de bijbehorende haaruitval te voorkomen. Echter, als je niet een tekort aan ijzer, is het onwaarschijnlijk dat de inname van meer je haar gezondheid zal verbeteren. Er zijn vele soorten van ijzersupplementen, en de meest voorkomende is ijzersulfaat. Andere typen zijn ferrofumaraat, ferrogluconaat, ferri-ammoniumcitraat en ferro-glycine. Ijzersupplementen kan spijsverteringsproblemen veroorzaken in de vorm van misselijkheid, diarree, constipatie en indigestie. Ze kunnen echter ook meer ernstige bijwerkingen, zoals pijn op de borst, duizeligheid, een snelle hartslag, blozen, huiduitslag of ademhalingsproblemen veroorzaken. Als u één van deze bijwerkingen ervaart, medische hulp te zoeken zo snel mogelijk.

RDA en Overdose

Je nodig hebt om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid of ADH van ijzer te voldoen aan zowel zorgen voor de gezondheid van je haar en voorkomen dat bloedarmoede. Voor volwassen mannen, de RDA is 8 mg, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Voor vrouwen, de RDA is 18 mg tot u 51 draaien, en dan wordt het 8 mg, ook volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Ijzer vergiftiging is onwaarschijnlijk, tenzij je een genetische aandoening die uw lichaam veroorzaakt een overmaat aan ijzer op te slaan. Echter, als je te veel supplementen te nemen, kunt u een toxiciteit en de bijbehorende symptomen, die vermoeidheid, duizeligheid, onbedoeld gewichtsverlies en een grijsachtige toon uw huid zijn te ontwikkelen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, de Amerikaanse Food and Drug Administration zegt dat de aanvaardbare bovengrens van ijzer is 45 mg per dag.

Aanvullende overwegingen

Bespreek altijd de juiste dosering van ijzer met een arts voordat u begint met het nemen van supplementen. Ook vragen over hoe en wanneer de supplementen te nemen, en laat hem weten over andere medicijnen die u neemt of aandoeningen of ziektes die je kan hebben. Als u last van haaruitval of hebben veranderingen in het uiterlijk, de dikte of textuur van je haar zag, zie uw arts.