Identificatie van Poison Oak en Poison Sumac

Poison eik en gif sumak zijn planten die een giftige vette sap Urushiol bevatten. Wanneer het sap van de plant in contact komt met de huid veroorzaakt irritatie van de huid die kunnen blister en slijk. Urushiol kunt krijgen op de huid direct, uit het aanraken van de plant, of indirect, door contact met besmette voorwerpen, zoals kleding of dieren.

Giftige eik

Eikengif kunnen worden geïdentificeerd door zijn bladeren. De bladeren van eikengif planten groeien meestal drie tot een stengel. Het blad is één tot vier inches lang en kan glanzend of harig. De bladeren hebben afgeronde tips met getande randen. Ze van groen naar rood in de herfst.

Eikengif locaties

Poison eik groeit in het westen, zuiden en zuidoosten delen van de VS eikengif kan groeien als een struik of een wijnstok verpakken rond andere bomen.

Poison Sumac

Poison Sumac is een struik met een rood- of grijs gekleurde stengel. Bladeren van gif sumak zijn glad en zijn tussen de vijf en 15 inches lang. Planten hebben meestal tussen de zeven en 13 folders per steel. De bladeren veranderen in een oranje-scharlaken kleur in de herfst.

Poison Sumac locaties

Poison Sumac is meestal te vinden in natte gebieden zoals stroom banken, moerassen of schaduwrijke bossen. Poison Sumac wordt vaak gevonden in het zuidoosten en midwesten delen van de VS

Vruchten en bloemen

Eikengif bloemen bud in het voorjaar en bloeien in de zomer. Beide zijn groen-wit van kleur. De bloemen van gif sumak zijn geel-groen. Ze bud in het voorjaar. Vruchten komen in de zomer en zijn grijs of wit.