IBS met constipatie Plan van het Dieet

IBS met constipatie Plan van het Dieet

Hoewel vezelrijke producten leiden tot de symptomen van het prikkelbare darm syndroom bij sommige mensen met deze aandoening, kan een vezelrijk dieet uw stoelgang te reguleren als u last heeft van frequente constipatie. De aard van de vezels die je eet, kan het bedrag van vloeistoffen je drinkt en de grootte van uw maaltijden ook constipatie beïnvloeden IBS. Een geleidelijke toename van voedingsvezels en vloeistoffen gecombineerd met een vezel supplement kan de constipatie geassocieerd met IBS verlichten.

Oorzaken

IBS met constipatie Plan van het Dieet

IBS is een functionele darmaandoening gekenmerkt door onregelmatige stoelgang patronen, buikpijn, opzettingen. Spierspasmen in de colon kan ofwel diarree of constipatie. Als u vaak een droge, harde ontlasting die moeilijk te passeren zijn, moet u wellicht constipatie-predominant IBS. Wanneer uw intestinale spieren te bewegen te langzaam om de spijsvertering afvalstoffen duwen door de dikke darm, de dikke darm absorbeert te veel water uit deze afvalstoffen. Het verhogen van voedingsvezels kan spierbewegingen te stimuleren in de dikke darm, het herstel van regelmatige stoelgang patronen.

Dietary Aanbevelingen

IBS met constipatie Plan van het Dieet

De University of Pittsburgh Medical Center beveelt een vezelrijk, vetarm dieet constipatie lossen. Geleidelijk verhogen van uw vezelinname totdat je eet 20 tot 35 gram vezels per dag. Voedingsmiddelen zoals volkoren brood en granen, fruit en groenten en peulvruchten zijn rijk aan vezels. Om uw inname van vezels te verhogen en vet te verminderen, te vervangen vlees met bonen meerdere keren per week, snack op fruit of groente in plaats van chips of crackers, en vervang een portie kaas of vlees bij de lunch of diner met een salade of een portie van gestoomde groenten . Voor het ontbijt, probeer havermout met bananen in plaats van een muffin of een donut.

Soorten Fiber

IBS met constipatie Plan van het Dieet

Van de twee vormen van voedingsvezels - oplosbare en onoplosbare - onoplosbare vezels de neiging om meer gastro-intestinale reacties bij mensen met IBS te lokken, verklaart de National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Tarwezemelen, vele groenten en sommige vruchten zijn rijk aan onoplosbare vezels, die niet oplost in het spijsverteringskanaal. Hoewel deze ruwe vorm van vezels verstopping kunnen verlichten door het bulking up ontlasting en het stimuleren van uw dikke darm, veel mensen met IBS rapport dat het veroorzaakt gas, opgeblazen gevoel en diarree. Oplosbare vezels, gevonden in zijn geheel haver, bonen, appels en citrusvruchten, vormt een gelei-achtige stof die ook constipatie kunnen lossen.

overwegingen

IBS met constipatie Plan van het Dieet

Het toevoegen van vezel aan uw dieet te snel kan constipatie verergeren. Als je geleidelijk verhogen van uw inname van vezels, moet u ook het verhogen van uw inname van water en andere vloeistoffen om de ontlasting zacht te houden. Eet vier of vijf kleine maaltijden per dag, en bewaken van uw reacties op vezelrijke voedingsmiddelen zoals u ze toe te voegen aan uw dieet. Tarwe is een gemeenschappelijk trigger voor mensen met IBS, zegt de National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Als het eten van tarwe veroorzaakt een opflakkering van buikpijn, gas of kramp, kunt u vinden dat hele haver, die oplosbare vezels bevatten, te verlichten constipatie zonder verzwarende IBS-symptomen. Het eten van kleinere porties vezelrijke voedingsmiddelen die gas veroorzaken, zoals kool, broccoli of peulvruchten, kan buikkrampen verminderen.

Aanvullende behandeling

IBS met constipatie Plan van het Dieet

Fiber supplementen of laxeermiddelen kan extra hulp te bieden door het versnellen van de doorvoer van ontlasting door de dikke darm. Hoewel een vezelrijk dieet constipatie kan lossen, kan veranderingen in het dieet niet oplossen buikpijn. Omdat de antispasmodic medicijnen voorgeschreven om de dikke darm spasmen controle constipatie kan verergeren, kan uw arts ook een medicijn om uw intestinale spieren te ontspannen voorschrijven. Werk samen met uw medische provider om een ​​behandeling plan dat voldoet aan uw behoeften te ontwikkelen.