Hypoglycemic effect van insuline Types

Hypoglycemic effect van insuline Types


Je lichaam belangrijke energiebron is bloedglucose. Glucose is een suiker molecuul gecreëerd door de vertering van voedsel en koolhydraten afbraak. Insuline, een hormoon uitgezonden door de pancreas, maakt glucose spierweefsel binnenkomen energie. Diabetes ontstaat wanneer je lichaam niet in staat is de productie van insuline correct wordt. Hypoglykemie, of lage bloedsuikerspiegel, kan optreden wanneer diabetici te veel insuline hebt genomen.

Oorzaken

Hypoglykemie optreedt voor de meeste mensen als bloedsuikerspiegel tot onder 70 mg / dl. Om complicaties te voorkomen van ziekte, diabetes streven naar strenge controle van de bloedsuiker steeds bij een niveau tussen ongeveer 70 en 140 mg / dl, afhankelijk van het tijdstip en wanneer maaltijden gegeten. Het beheren van inname van koolhydraten, lichaamsbeweging en insuline - die allemaal invloed op de bloedsuikerspiegel - kunnen episodes van hypoglykemie te beperken.

symptomen

Symptomen geassocieerd met hypoglykemie zal variëren met elk individu. De symptomen kunnen snel escaleren en je kunt ze niet voelen totdat uw bloedsuikerspiegel daalt bijna leeg. Als u diabetes heeft en ervaring onverklaarbare nervositeit, prikkelbaarheid, onrust of verwarring bent, controleer uw bloedsuiker onmiddellijk en eten of drinken. Ernstige hypoglycemie is gevaarlijk en leidt tot aanvallen en bewusteloosheid indien maatregelen worden genomen om dit te corrigeren.

Insuline

Insuline, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt, wordt synthetisch geproduceerd als recombinant DNA humane insuline en is beschikbaar in injecteerbare vormen. Basale insuline zorgt voor een continue regeling bloedsuikerspiegel; blijft in het systeem tot 24 uur na injectie. Bolusinsuline biedt bloedsuiker regulering gedurende korte perioden en wordt gebruikt om de inname van koolhydraten tijdens de maaltijd te dekken.

insuline Types

Diabetes Forecast noemt vier injecteerbare soorten insuline die het lichaam gebruikt tegen verschillende tarieven. Snelwerkende insuline begint te werken in ongeveer 15 minuten, het sterkst tussen 1-2 uur na injectie en is niet meer in het systeem na ongeveer vier uur. Regulier insuline treedt binnen 30 minuten na de injectie, de sterkste tussen de tweede en vierde uur en voorbij het achtste uur. Echter, hoe hoger de dosis hoe langer. Middellang werkende insuline duurt twee tot vier uur te gaan werken, pieken tussen de zes en 12 uur en kan blijven in uw systeem voor maximaal 18 uur. Langwerkende insuline begint binnen twee tot vier uur en heeft een duur van 24 uur, met weinig tot geen piek periode.

effecten

Alle insuline werken binnen het lichaam te verminderen glucosewaarden. Diabetespatiënten hebben individuele behandeling plannen ontwikkeld door hun diabetes care teams. Sommigen gebruiken slechts één soort insuline, terwijl andere soorten kunnen combineren om goede glucosecontrole bereiken. De aard van de insuline niet hypoglykemie veroorzaken, maar een combinatie van insulinetherapie, maaltijden, lichaamsbeweging en ziekte kan bijdragen aan episodes van hypoglykemie.