hypocalciëmie Gevaren

hypocalciëmie Gevaren


Naast het leveren van botten die hen kracht geeft, is calcium gevonden in de bloedbaan, waar het reguleert processen zoals spiercontractie, bloedstolling en hartritme, verklaart de Merck Manual Medisch. Lage niveaus van calcium in je bloedbaan, of hypocalciëmie kunnen optreden om vele redenen, met inbegrip van disfunctie van uw bijschildklier, kanker, alvleesklier ontsteking of chemotherapie. Hypocalciëmie stelt een aantal gezondheidsproblemen gevaren en vereist behandeling.

extrapiramidale symptomen

Hypocalciëmie heeft het potentieel om een ​​reeks van lichamelijke tekenen bekend als extrapyramidale symptomen veroorzaken, meldt de Cleveland Clinic. Extrapyramidale symptomen zijn vergelijkbaar met de symptomen van de ziekte van Parkinson zoals tremoren die optreden bij een poging om doelbewuste verplaatsingen zoals eten of schrijven uitvoert. Je spieren kunnen stijf of onroerende voelen, en bewegingen zoals wandelen kan heel traag. Deze symptomen optreden als gevolg van stoornissen in de manier waarop je hersenen communiceert met de zenuwen die signalen van de hersenen te sturen voor je spieren te bewegen.

Epileptische aanvallen

Ernstige hypocalciëmie veroorzaakt soms aanvallen, volgens het Merck Medisch Manual. Een aanval is een periode van abnormale elektrische impulsen in je hersenen die komt op plotseling. Symptomen van een epileptische aanvallen omvatten veranderingen in het bewustzijn, geheugenverlies, het zien van lichtflitsen, vallen, verlies van spiercontrole, stuiptrekkingen en een metaalachtige smaak in je mond. De meeste aanvallen duren minder dan 15 minuten, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine.

zwakzinnigheid

Lage bloed calcium potentieel hersenfunctie beïnvloeden. Bij volwassenen, deze dysfunctie lijkt vaak op dementie, die vele vormen kan aannemen, waardoor het moeilijk om dingen te onthouden, te communiceren of probleem op te lossen. Dementie kan ook de vorm van paranoia, prikkelbaarheid, hallucinaties en agitatie. Gelukkig zijn de meeste patiënten die dementie ondervinden van hypocalcemie ervaring een terugkeer naar het normale functioneren van de hersenen eenmaal niveaus van calcium in het bloed weer normaal, verklaart de Merck Medisch Manual.

bewegingsapparaat

Aangezien calcium nodig is voor je spieren goed te contracteren, hypocalcemie verstoort spier functioneren, vaak veroorzaakt spierpijn, krampen of spiertrekkingen, meldt de Cleveland Clinic. Wanneer uw calciumgehalte in het bloed laag zijn, kan uw lichaam calcium uit je botten te trekken om te compenseren. Met tijd uitloging van calcium uit botten heeft het potentieel om osteoporose, een aandoening waarbij uw botten broos en gevoelig voor fracturen.

cardiovasculaire

Calcium moet het kloppen van het hart te reguleren, hypocalcemie een risico voor cardiovasculaire complicaties, volgens de Cleveland Clinic. Sommige patiënten ontwikkelen een abnormaal hartritme (aritmie) of lage bloeddruk (hypotensie). Bovendien kan het hart niet genoeg bloed te pompen in uw lichaam, wat resulteert in een aandoening genaamd congestief hartfalen worden. Afhankelijk van welk deel van je hart is aangetast, kan hartfalen kortademigheid en hoesten of ernstige zwelling van ledematen of buik veroorzaken, zo meldt het Amerikaanse National Library of Medicine.