Huiduitslag Van Fruits and Vegetables

Huiduitslag Van Fruits and Vegetables

Ongeveer 70 procent van de mensen die last hebben van allergische rhinitis, of hooikoorts, ervaring een allergische uitslag na het eten van bepaalde groenten en fruit, volgens US News and World Report. Zelfs als u niet zijn gediagnosticeerd met hooikoorts, kan uw huid nog te ontwikkelen allergische uitslag van het eten of het aanraken van groenten en fruit. Deze aandoening heet contact dermatitis. Als u het ontwikkelen van een uitslag gesprek met uw arts voor een juiste diagnose en behandeling opties. Een huiduitslag is een teken van een medische aandoening.

Allergische huiduitslag

Allergische huiduitslag die het gevolg zijn van toegenomen immunoglobuline E (IgE) antilichamen en histamine in de huid. Je lichaam is niet het fruit of groente te erkennen als een veilige stof en begint om zichzelf te verdedigen, volgens de American Academy of Allergy, Astma en Immunologie. Histamine is een orgaan chemische stof die beschermt tegen virussen, bacteriën en infecties. Teveel histamine veroorzaakt ontsteking en irritatie van de huid naar een algemene allergische huiduitslag.

types

De meest voorkomende uitslag veroorzaakt door het eten van groenten en fruit zijn netelroos, eczeem en algemene jeuk. Hives verschijnen in clusters van striemen die plat op de top zijn en gedefinieerde grenzen. Ze kunnen vormen in elke grootte of vorm en kan migreren naar elk deel van het lichaam. Eczeem of contact dermatitis is één van de meest voorkomende huiduitslag die het gevolg zijn van het eten van groenten en fruit. Blaasjes kan in of rond de mond en de nek en kan verspreiden in het gezicht, armen en benen. U kunt een algemene jeuk en tintelend gevoel ervaren na het eten van groenten en fruit.

Oorzaak

Die lijden aan allergische rhinitis is een oorzaak van een huiduitslag van het eten van groenten en fruit. Bijvoorbeeld, als u allergisch bent voor boompollen bent, eet een appel kan het lichaam verwarren in het identificeren van de appel als pollen. Dit veroorzaakt een kettingreactie in het lichaam die leidt tot een allergische reactie, volgens US News and World Report. Contactdermatitis eczeem dat zodra een bepaalde aandoening wordt aangeraakt vormt. Bepaalde groenten en fruit zijn meer vatbaar voor eczeem veroorzaken, zoals citrusvruchten.

Behandeling

Behandel huiduitslag van groenten en fruit door het verwijderen van de irriterende of allergenen. Was de getroffen gebieden met water en zeep om eventuele resten uit het voedsel te verwijderen. Breng een over-the-counter steroïde crème zoals hydrocortison, de ontsteking en jeuk te verminderen, volgens de American Academy of Allergy, Astma en immunologie.

bezorgdheid

Netelroos die ontstaan ​​als gevolg van het eten van groenten en fruit kan duiden op een ernstige allergische reactie. Als u het ontwikkelen van symptomen van netelroos, zoals kortademigheid, angst, een daling van de bloeddruk of duizeligheid, vragen dringende medische aandacht als u ondervindt anafylactische shock.