Huiduitslag Van Eikenbomen

Huiduitslag Van Eikenbomen


Je ging voor een wandeling in de bossen en kwam terug met een rode, jeukende huiduitslag. Eikengif lijkt veel eiken, maar dragen Urushiol, een stof die een jeukende rode huiduitslag op contact kan veroorzaken.

Giftige eik

Terwijl op het eerste gezicht de bladeren van eikengif eruit als normale eik bladeren, eikengif heeft drie aparte folders en produceert kleine witte bessen.

urushiol

Een vette sap, de bladeren, stengels en wortels van eikengif bevatten Urushiol. U kunt Urushiol alleen krijgen door te borstelen eikengif. Eenmaal op de huid, wordt de olie snel geabsorbeerd en resulteert in een uitslag.

Blootstelling

U kunt Urushiol krijgt op uw huid door borstelen eikengif of zelfs door een voorwerp dat in contact is gekomen met de plant bevat Urushiol raken.

Uitslag

De uitslag, of allergische dermatitis, die ontstaat door contact met Urushiol wordt de huid rood en soms ontwikkelt blaren. De meeste huiduitslag duren slechts 5 tot 12 dagen.

Behandeling

Was alles wat in contact komen met urushiol verdere reacties te voorkomen. Was besmette huid met lauw water en zeep. Voor ernstige reacties, kunnen voorgeschreven medicatie nodig zijn.