Huid Pigmentstoornissen

Huid pigment aandoeningen van invloed op de kleur van de huid van een persoon. De huid kan donkerder of lichter op verschillende gebieden van het lichaam. Hoewel de meeste pigmentatie aandoeningen zijn niet gevaarlijk en niet leiden tot een persoon fysiek ziek worden kunnen ze emotioneel leed in het bijzonder veroorzaken wanneer de aangetaste huid is op een zichtbare gebied, zoals het gezicht.

Kenmerken

Sommige huid pigment aandoeningen komen vaak voor en anderen niet. Iedereen van elke leeftijd of ras kan worden beïnvloed. Huidpigment aandoeningen worden gekenmerkt door een verkleuring van de huid. Deze verschijnen meestal als patches of vlekken die lichter of donkerder van kleur dan de omringende huid. Wanneer het getroffen gebied lichter betekent dat het lichaam niet produceert voldoende melanine dat als de aangetaste plaats donkerder het lichaam produceert teveel melanine. Melanine is het pigment dat de kleur van onze huid, haar en ogen bepaalt.

types

De meest voorkomende huid pigment aandoeningen zijn vitiligo, melasma en albinisme. Er zijn andere aandoeningen zoals systemische lupus en lichen simplex chronicus stoornis. Mensen met systemische lupus kan een vlindervormige verkleuring op het gezicht dat een masker lijkt te ontwikkelen. Lichen chronicus aandoening wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van dikke, donkere plekken op de huid gepaard gaat met ernstige jeuk. Hoewel de meeste mensen het niet beseffen, ouderdomsvlekken zijn ook een vorm van de huid pigment stoornis.

Oorzaken

Huid pigment aandoeningen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Overmatige blootstelling aan de zon is een van de meest voorkomende oorzaken van pigment aandoeningen. Erfelijkheid kan ook een rol spelen in die een dergelijke aandoening ontstaat. Verschillende aandoeningen zoals vitiligo worden verondersteld om auto-immuunziekten. Wonden en littekens te ontwikkelen vaak donkere vlekken die verkleuring van de huid in het getroffen gebied veroorzaken. Drug reacties zijn ook gekend om verkleuring van de huid veroorzaken. Hormonale veranderingen kunnen hebben voor de productie van melanine in het lichaam waardoor de pigmentatie of verhoogde pigmentatie.

vitiligo

Vitiligo is een pigmentatie aandoening waarbij de melanocyten (de cellen die verantwoordelijk zijn voor het pigment) worden vernietigd. Volgens HealthAtoZ.com vitiligo lijden bijna 2% van de bevolking. Hoewel de oorzaak van vitiligo onbekend wordt aangenomen dat het een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem onrechte de melanocyten. Het is waarschijnlijk dat erfelijkheid een factor in de ontwikkeling van de aandoening zijn. Er is geen remedie voor vitiligo, hoewel er verschillende behandeling opties beschikbaar. Behandelingen omvatten UV-licht, huidtransplantaties, cosmetica, topische steroïden en bleken onder anderen.

melasma

Melasma veroorzaakt een donkere verkleuring die over de wangen en de brug van de neus het creëren van een masker zoals verschijning verschijnt. De bruine vlekken kunnen ontwikkelen op het voorhoofd en bovenlip ook. Hoewel mannen kunnen worden beïnvloed melasma treft voornamelijk vrouwen. Mensen met een donkere huid hebben meer kans te worden getroffen dan die met een lichte huid. De oorzaak van melasma onbekend. De aandoening is geassocieerd met zwangerschap, anticonceptie, hormonale veranderingen en blootstelling aan de zon naast andere factoren. Net als vitiligo, is er geen remedie voor melasma maar een aantal behandelingen zijn beschikbaar, zoals bleken, laser chirurgie en chemische peelings.

albinisme

Albinisme verwijst naar mensen die weinig of geen pigment in de huid, ogen en haar. De huid en het haar zijn meestal erg bleek en de ogen kunnen rood of roze zijn. Mensen met albinisme meestal last van problemen met het gezichtsvermogen als gevolg van een afwijking van het netvlies. Albinisme is een genetische aandoening waarvoor er geen remedie. Mensen met albinisme moeten voorzichtig zijn met het in de zon, omdat hun huid gemakkelijk door blootstelling aan de zon kan worden beschadigd. Ze moeten veel tijd in de zon te vermijden en draag een zonnebrandcrème, zonnebril, hoed en beschermende kleding als buitenshuis.

overwegingen

Hoewel er tal van huidaandoeningen dat de symptomen van verkleuring kan vertonen hebben we gekeken naar de meest voorkomende aandoeningen. De meerderheid van de huid pigment aandoeningen lijken gerelateerd aan erfelijkheid, zonlicht en / of hormonale veranderingen. Behandelingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aandoening. Ongeacht de toestand is het belangrijk om de huid tegen overmatige blootstelling aan de zon te beschermen. Elke wijziging in pigmentatie moeten worden gemeld aan uw arts voor een juiste diagnose en behandeling.