How to Get Rid van een Pimple Dat Won & # 039; t Pop

How to Get Rid van een Pimple Dat Won & # 039; t Pop

Puistjes, of acne, zijn klein, gezwollen irritaties die zich voordoen op de huid wanneer bacteriën, vuil en olie komen te zitten in de haarzakjes, volgens de MayoClinic.com. Popping uw puistje kan duwen de bacteriën dieper in de huid, waardoor het puistje erger. In plaats daarvan, verzet tegen uw drang om te knijpen. Behandel uw puistje met een over-the-counter of thuis te verhelpen.

Stap 1

Gebruik slechts een kleine hoeveelheid van de make-up, indien van toepassing, om het puistje bedekken, zegt dermatoloog James E. Fulton Jr., stichter van de Acne Research Institute in Newport Beach, Californië. Aankoeken concealer op het puistje kan leiden tot meer vuil en olie komen te zitten in de haarzakjes, waardoor acne erger.

Stap 2

Breng een over-the-counter acne behandeling tegelijk plaats van dat verschillende geneesmiddelen op het gezicht elke dag. Benzoylperoxide en salicylzuur zijn effectieve acne zappen ingrediënten, maar het gebruik ervan samen kunnen huidirritatie veroorzaken.

Stap 3

Maak een pasta van gemalen aspirine en water en plaats het op uw puistje om zwelling te verminderen, volgens de Reader's Digest boek, "Extraordinary toepassingen voor gewone dingen." Laat de pasta op tot het droogt en spoel het af.

stap 4

Houd uw handen van je gezicht. Weersta de drang om te raken of kies het puistje. Het aanraken van je gezicht met je handen zal meer olie en bacteriën toe te voegen aan je gezicht, waardoor het puistje kijken nog erger.

stap 5

Raadpleeg uw dermatoloog voor een recept remedie als het puistje niet verdwijnt binnen enkele dagen. Deep, cystic puistjes zou voorschrijven behandeling, zoals antibacteriële medicatie of isotretinoïne, een orale acne medicatie nodig.

waarschuwingen

  • Picking of knijpen acne kan een permanent litteken.

Tips

  • Als je acne rond je haarlijn, kan het zijn dat je je haar verslijten of vaak dragen van een nauwsluitende hoed.

Wat je nodig hebt

  • Over-the-counter acne behandeling