How to Change Shimano remblokken BR M485

How to Change Shimano remblokken BR M485


Vergelijkbaar met kettingen en kabels, schijfremmen pads zijn een slijtage-punt op een fiets. Dit betekent dat ze uiteindelijk slijten. Maar zoals elke mountainbiker weet, Shimano schijfrem systeem is uitstekend in termen van betrouwbaarheid en remkracht. De sleutel tot het houden van het goed werkt is om een ​​oogje op uw remblokken te houden en te veranderen als ze slijten. Anders wordt uw remmen lijden en uw rit zal gewoon niet zo leuk zijn.

instructies

Veranderen van Shimano BR M485 remblokken

1 Verwijder je oude remblokken. Verwijder uw wiel en neem uw platte schroevendraaier in de remklauw, schommelen heen en weer aan elkaar remblok terug in de remklauw duwen all the way. Gebruik je punttang aan de uiteinden van de pen die door de bovenkant van de remblokken gaat plat. Trek de pin uit. Vervolgens bereiken in de top van de remklauw, die de pads over de disc rotor houdt, en trek de pads en de borgveer in tussen de twee blokken.

2 Plaats de nieuwe remblokken in de remklauw. Lijn de pads rond de rand van de borgveer en steek ze in de klauwen als een eenheid. Als je het goed doen, moeten ze gelijkmatig schuiven in de remklauw. Plaats vervolgens de nieuwe houder pin die wordt geleverd met de remblokken door de bovenkant van de pads en het gat op de sluitveer. Buig het uiteinde van de pin met uw punttang, zodat het niet onverwacht zal terugtrekken.

3 Zet het wiel weer op de fiets. Kies de fiets van de grond en geef het wiel een spin. Terwijl het wiel draait, knijp de remhendel totdat de remblokjes contact op met de rotor en de rem voelt normaal. Knijp de rem totdat het wiel stopt spinnen.

Hints

  • Als de rotor wrijft op de pads, maken gebruik van een inbussleutel om de remklauw los te maken dan het wiel draaien en te stoppen door het houden van de rem. Draai de remklauw terug naar beneden. Dit past meestal de remklauw, maar kan meerdere pogingen te nemen. Als dit niet werkt, kan uw rotor worden gebogen, die een reis naar uw plaatselijke fietsenwinkel zal vergen.