Hormoontherapie bij borstkanker

Borstkanker komt wanneer cellen in het borstweefsel beginnen ongecontroleerd groeien. Omdat borstcellen kan groeien als reactie op bepaalde hormonen, een werkwijze voor het behandelen van borstkanker is om de effecten van deze hormonen te blokkeren. Hormonale therapie is gericht op het blokkeren van de effecten van oestrogeen en progesteron door middel van chirurgie of medicijnen.

Wat is borstkanker?

Borstkanker is het resultaat van bepaalde cellen in het borstweefsel muteren en ongecontroleerd groeien.

Hoe Hormonen invloed op kanker?

Sommige hormonen kan hechten aan kankercellen en invloed hebben op hun vermogen om te verdelen. Het idee achter hormoontherapie is om ofwel toe te voegen of te voorkomen hormonen op te treden op kankercellen.

Welke soorten hormonen Affect borstkanker?

Borstkankercellen groeien in respons op twee hormonen, oestrogeen en progesteron. Het doel van hormoontherapie bij borstkanker is om de effecten van deze hormonen te blokkeren.

Soorten Hormoontherapie

Eén type hormoontherapie maakt gebruik van geneesmiddelen die oestrogeen en progesteron voorkomen binding aan kankercellen. Een ander type van hormoontherapie gaat gebruik medicijnen of een operatie te helpen stoppen de eierstokken van de productie van deze hormonen helemaal.

Medicijnen voor Hormoontherapie

Tamoxifen, Zoladex, Aromasin, Fareston, Arimidex en Femara al alle namen van medicijnen die kunnen worden gebruikt als hormonale therapie bij borstkanker.