Hoofdpijn en Ziekte van de Schildklier

Hoofdpijn en Ziekte van de Schildklier


Hoofdpijn is soms een neveneffect van behandelingen voor schildklierziekte. Het is belangrijk om te werken met uw arts om uit te vinden precies de reden waarom je met hoofdpijn in plaats van ze te bedekken met over-the-counter drugs.

verkeerde diagnose

Een schildklierhormoon onbalans bepaalt hoe veel van de organen functie, maar elke patiënt anders. Hoofdpijn kan meer uitgesproken bij één patiënt dan pijn in de gewrichten in een ander. Hoofdpijn kan uw arts afleiden van een schildklier aandoening, waardoor een verkeerde diagnose (zie referenties 1).

fibromyalgie

Een aanval op de schildklier is een vaak voorkomende bijwerking van fibromyalgie. Als u lijdt aan schildklier ziekte en fibromyalgie, kan ernstige hoofdpijn een van de bijwerkingen (zie referenties 1).

Bètablokkers

Beta-blokkers, of bèta-adrenerge receptor antagonisten, zijn een gemeenschappelijke behandeling voor hyperthyreoïdie patiënten die symptomen te verlichten zoals snelle hartslag en aritmie. Eén van de bijwerkingen van bèta-blokkers kunnen hoofdpijn (zie referenties 2)

corticosteroïden

Corticosteroïden zijn een andere behandeling voor hyperthyreoïdie dat immuunreacties van het lichaam kalmeren. Ze kunnen ook leiden tot ernstige hoofdpijn. Als u last heeft van ernstige hoofdpijn tijdens het gebruik van corticosteroïden, raadpleeg dan uw arts (zie referenties 2).

Tijdsspanne

Ongeacht uw schildklier ziekte, hoofdpijn komen vaak voor. Indien na twee of drie weken van de behandeling van uw ziekte van de schildklier uw hoofdpijn aanhouden, moet u uw arts te melden, zodat hij de kwestie aan te pakken (zie referenties 2).