Hoodia Extract Side Effects

Hoodiagordonii, een bedreigde cactus, is al eeuwenlang gebruikt door de San Bosjesmannen. Traditioneel is deze jager-verzamelaar groep gebruikt hoodia als eetlustremmer; folk genezers geloven dat het hongergevoel kan beteugelen in tijden van hongersnood. Westerse wetenschappers hebben geïdentificeerd en geïsoleerd P57, het actieve eetlust-onderdrukkende verbinding in Hoodia en farmaceutische bedrijven zoals Pfizer hebben geprobeerd te verwerken voor toepassing als een voorgeschreven medicijn.

Ondanks hoodia & # 039; s traditionele reputatie voor de veiligheid, kan hoodia een bedreiging voor de onoplettende consument opleveren. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat u een herbal supplement.

Lever schade

Geen mens case reports bestaan ​​koppelen hoodia naar leverschade, maar Pfizer opgeschort hun testen van hoodia extract als gevolg van deze vermeende gevaar. In een brief 2005 aan de New York Times, Pfizer wetenschapper Jasjit Bindra verklaard dat hoodia blijkt een effectieve eetlustremmer, maar tests bleek negatieve effecten op de lever. Bindra zei dat deze-lever schaden verbindingen niet gemakkelijk werden geïsoleerd uit Hoodia & # 039; s werkzame bestanddelen. Vermijd hoodia als u een leveraandoening, zoals hepatitis, cirrose of fibrose.

dorst Onderdrukking

In mei 2008, Dr. Melissa Freeman publiceerde een overzicht van hoodia op de Universiteit van New York blog "Clinical correlaties." Dr. Freeman bezorgdheid geuit over hoodia & # 039; s mechanisme van de onderdrukking van de eetlust, en merkt op dat het ook dorst kan onderdrukken. Dit kan in theorie leiden tot uitdroging als een persoon vergeet om voldoende hoeveelheden water te drinken. De San erkennen deze mogelijke bijwerking en traditioneel drinken extra vocht geen ernstige complicaties te voorkomen.

verontreinigde producten

Hoodia is bedreigd geworden door overijverige oogsten voor de supplementen industrie. Dr. Freeman van de "Clinical correlaties" merkt op dat Pfizer vond het niet realistisch om hoodia te groeien op grote plantages, en er zijn slechts kleine hoeveelheden van de cactus groeit in zijn wilde habitat. Als gevolg van de Amerikaanse Food and Drug Administration & # 039; s lakse regulering van de supplementen industrie, kan hoodia producten zeer weinig van de eigenlijke plant bevatten. Over-the-counter hoodia producten kunnen in plaats daarvan bevatten gespecificeerd kruiden of andere ingrediënten, die hun eigen risico's en bijwerkingen opleveren.