Hondenhaar en allergieën

Het is een algemene misvatting dat mensen zijn allergisch voor hondenhaar. Sterker nog, het is eigenlijk huidschilfers van de hond, of de dode huid, die het vaakst veroorzaakt allergische reacties. Mensen kunnen allergisch zijn voor honden speeksel en urine ook.

Betekenis

Ongeveer 15 procent van de mensen zijn allergisch voor honden, volgens Peteducation.com. Deze zelfde mensen ook de neiging om een ​​allergie voor schimmels en pollen hebben.

Identificatie

Mensen met een allergie voor honden hebben vaak last van symptomen zoals een jeukende en een loopneus, jeukende ogen en soms een milde huiduitslag. In ernstige gevallen kunnen mensen ademhalingsproblemen ervaren.

Preventie / Solution

Als u eigenaar van een huisdier met een allergie, kunt u bezuinigen op de irritatie door uw huis regelmatig schoonmaken, het houden van dieren uit bepaalde ruimtes, zoals de slaapkamer, het borstelen van uw hond vaak en het wassen van je handen na het aanraken van je hond.

Rassen

Alle honden schuur haren en huidschilfers. Volgens Peteducation.com er geen hypoallergene honden. Echter, sommige rassen zoals poedels en terriers neiging om minder huidschilfers schuur.

geneesmiddel

Sinds het opgeven van uw hond een zeer moeilijke beslissing te maken kunnen zijn, sommige mensen kiezen voor allergie medicijn om hen te helpen tolereren leven met hun huisdieren.