Homemade Kayak

Kajakkers zijn de opbouw van hun eigen boten voor duizenden jaren. De eerste kajaks werden ontworpen voor de jacht, en als nieuw jacht apparatuur beschikbaar kwam kajaks werden gecoöpteerd voor recreatief gebruik. Tot het midden van de 20e eeuw, de meeste kajaks waren zelfgemaakt, en het is nog steeds een bloeiende hobby vandaag. Homemade kajaks zijn vaak opgebouwd uit drie verschillende methoden: skin-on-frame, steek en lijm, of ceder strip.

Plannen

Plannen zijn er in vele verschillende niveaus van kwaliteit, variërend van een reeks getallen in een kajak-gebouw boek om full-sized patronen die u kunt uitknippen. Typisch, hoe meer u betaalt voor de plannen, hoe minder werk je uiteindelijk doen. Voor de bouwers op zoek naar een volledige boot-gebouw ervaring, loft plannen van een reeks getallen is de meest uitdagende. Het is ook gemakkelijk om fouten en de nummers, de zogenaamde tafels van compensaties te maken, zijn berucht voor het bevatten van fouten. Voor de eerste keer bouwers, het kopen van een reeks plannen biedt de zekerheid dat u een fout maken. Commerciële plannen komen hetzij als set van sectionele doorsneden worden getraceerd op uw werkblad, of als individuele patronen voor elke doorsnedevorm. Beide werken prima, maar de eerste is meer werk dan de laatste.

Skin-on-Frame

Het bouwen van een skin-on-frame van kajak is als uitglijden terug in de tijd 1000 jaar om een ​​boot te bouwen op de traditionele manier de Inuit deden. De metingen worden direct uit je lichaam, dus je zult eindigen met een zelfgemaakte kajak speciaal gebouwd voor u. Bouw de kajak door te beginnen met de boorden en de bouw mallen met het bedrag van de flare je wilt in de kajak; hoe meer flare, hoe hoger de Sheerline, en, meestal, hoe minder initiële stabiliteit je hebt. Twaalf tot 15 graden is gemeenschappelijk. Dek balken worden vervolgens ingebracht in het gangboord aan de kajak zijn algemene vorm te geven. Deze balken kunnen worden gedimensioneerd om aan te passen wat er goed uitziet op uw oog. Ribs zijn stoom gebogen en bevestigd aan de romp --- squarer ribben zijn stabieler dan de snellere ronde ribben. Stringers, die ruggegraten van de kajak te worden, worden uitgevoerd over de ribben, en dan een huid genaaid. Coat de huid of een vernis of een twee-componenten polyurethaan waterdicht om. outfit het dan met dek lijn. Commercial-achtige elastische lijnen werken, maar de meeste skin-on-framebouwers gebruik van traditionele leer en bot fittingen.

Stitch en Lijm

Stitch en lijm kajaks zijn opgebouwd uit mariene multiplex. Ze bieden een geribbelde romp dan een skin-on-frame, maar een vergelijkbare rompvorm. Omdat triplex is niet flexibel, de toetreding tot panelen samen creëert een chine. Het is makkelijker om een ​​hard-chine of single-chine kajak te bouwen, maar een multi-chine boot biedt prestatievoordelen. patroon van het plan is ofwel gelijmd of getraceerd op de multiplex en daarna uitgeknipt. Bij elk van de kimmen, wordt de boot tijdelijk aan elkaar geplakt met behulp koperdraad en gelijmd. De koperdraden worden verwijderd en, voor extra duurzaamheid, alle multiplex fiberglassed. Dan is de boot is uitgerust en gelakt. Een stijlvolle look voor multiplex boten is naar het dek helder te verlaten en verf de romp wit.

Cedar Strip

Cedar-strip kajaks laat de bouwer de meeste flexibiliteit in vorm. De zelfgemaakte kajak is opgebouwd uit ¼-inch dik door ¾-inch ceder strips. Deze kunnen gemakkelijk worden gebogen in ingewikkelde krommen. Door het variëren van de houtsoorten en hoe het hout wordt aangebracht op het frame, vele interessante patronen en uitvoeringen mogelijk. Begin met het bouwen van een frame. Een frame bestaat uit triplex stations die de dwarsdoorsneden van de kajak. Deze worden geplaatst op een strongback, een rechte gebouw tafel, met tussenpozen variërend van 1 voet tot 2 voeten. Hoe dichter de stations, hoe makkelijker het is om de exacte vorm krijgen. Dan ceder stroken geniet de stations en aan elkaar gelijmd. Op harder bochten, die voortvloeien of het verwarmen van de strip helpt het zijn vorm te behouden. Als de lijm droog is, wordt de ceder fair geschuurd en fiberglassed. Wanneer de fiberglassing is voltooid, wordt het frame verwijderd en de binnenkant wordt geschuurd en fiberglassed. Met de concave bochten in de boot, het verpakken schuurpapier rond een fles water maakt schuren gemakkelijkste. Doe mee met de boot samen, vernis en outfit het. De meeste ceder-strip kajaks zijn eveneens uitgerust voor commerciële boten.