Homemade Axe uit schroot Steel

Homemade Axe uit schroot Steel


U hebt een bijl op de uitloper van het moment. Je bent een beetje krap bij kas, maar je hebt een sloop en een 110-volt gasless MIG lasser bij de hand. Oude cirkelzaagbladen kan worden gebruik gemaakt van een lichtgewicht bijl geschikt voor kamperen, live-action rollenspel (LARP), of historische re-enactments te maken. Of u nu de bijl gebruiken om brandhout te hakken, hakken van oude pallets, of te onderdrukken een zombie opstand is niemands belang, maar de jouwe.

Maak de Blade Blanks

Oude, grote diameter cirkelzaagbladen kan bijl-blade blanks worden met behulp van een snij-wiel op een 4,5-inch haakse slijper of een nieuwe-titanium coating cirkelzaagblad om ze in tweeën gesneden. Nadat u de tanden slijpen tot het mes helften zijn glad halve cirkels, zal je een paar bijl-blade blanks hebben.

Het kiezen van een bladvorm

Homemade Axe uit schroot Steel

Een standaard-hout snijden bijl.

Er zijn vijf belangrijke soorten assen: kappen, splitsen, brede bijl, dissel en bijl. Elk heeft verschillende profielen, die de vorm gezien vanaf de bovenkant en zijkant, en verschillende bladgeometrie. "Een korte geschiedenis van de Axe", gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw Forest Service, verklaart: "Rond het begin van de 19e eeuw, werden meer dan 300 verschillende bijlkop patronen worden vervaardigd in de Verenigde Staten." De Vereniging van Ax Manufacturers 'creëerde een grafiek van standaard bijl ontwerpen dat veel van de duplicaten geëlimineerd.

Axe ambachtsman Cleve Cheney legt uit dat een enigszins bolle blad werkt beter op harde of bevroren hout, omdat het vrijkomen van de snede sneller dan andere vormen, terwijl een holle mes vorm heeft de neiging om te binden en moet los worden getrokken bij elke klap. Concave bijl bladen zoals de dissel worden gebruikt voor het creëren van een vlakke ondergrond. Ze schillen het hout in plaats van hakken het. Kies het blad vorm en geometrie die overeenkomt met uw bestemming.

montage leidt

Hoewel het mogelijk is om de messen aan de steel pin, zal de bijl duurzamer zijn indien vastgelast. U kunt nog steeds onder meer messing of stalen pinnen voor versiering of om uw bijl overeenkomen met een bestaande survival mes of machete een camping / survival blade set te creëren. Don een lashelm, handschoenen, en de volledige leer voordat u begint. Las de resulterende bijl bladen om een ​​18-inch lang, 1,5 inch diameter stalen staaf met behulp van een 110-volt gasless MIG.

De laatste details

Een 80-grit mop schijf op uw haakse slijper zal korte metten met het schoonmaken van de lassen en de afwerking slijpen de bijl bladen te maken. U kunt de hendel te verlaten kaal of jas met contact cement en wikkel het met leren strips om een ​​meer comfortabele grip te creëren.