Home remedies voor Prostatitis

Miljoenen mensen lijden aan prostatitis. De ziekte van de prostaat kan veel ongemak veroorzaken. Hoewel de prostaat is slechts ongeveer de grootte van een walnoot, de pijn van prostatitis is belangrijk. Voorkomende symptomen zijn pijn bij het plassen, pijn in de liesstreek en moeilijkheden bij het plassen. Terwijl prostatitis veroorzaakt door een bacteriële infectie is eenvoudig te verhelpen met antibiotica, de gangbare prostatitis zijn moeilijker te behandelen. Over-the-counter pijnstillers kunnen helpen met het ongemak, maar er zijn tal van huismiddeltjes die mannen kunnen proberen te helpen de controle van de ongemak of de symptomen van prostatitis verminderen.

Kruiden remedie

Er zijn een aantal kruiden die helpen om de symptomen van prostatitis verlichten. Een van de meest gebruikte kruidengeneesmiddelen is zaagpalmetto omdat het ontsteking en pijn vermindert bij het plassen. Evenzo, 3 theel. van gelijke delen van grind wortel, zee hulst en hortensia wortel geschoten drie keer per dag biedt dezelfde opluchting. Een ander kruid, pygeum extract, kan ook bijdragen tot het verminderen gemeenschappelijke prostatitis symptomen.

Andere kruiden bekend om hun anti-inflammatoire en antibiotische eigenschappen zijn ook gunstig voor prostatitis patiënten. Deze kruiden zijn onder andere Echinacea, knoflook, pau d'arco, Siberische ginseng en Golden Seal. Het drinken van kruidenthee zijn ook een goede thuis te verhelpen.

Foods Bekend bij Prostatitis controle

Bepaalde voedingsmiddelen kan helpen bij de behandeling van enkele van de symptomen van prostatitis. Bijvoorbeeld tomaten bevatten bioflavovoid lycopeen, waarvan bekend is dat de frequentie van urineren te verminderen. Tomaten, en vis- en veenbessen, zijn antioxidanten die prostaatkanker kan voorkomen. Een dieet dat volle granen, soja, gestoomde groenten en vers fruit gunsten wordt aanbevolen voor mannen met tekenen van prostatitis. Voor mannen die last hebben van een gezwollen prostaat, het toevoegen van een gelijke combinatie van peterselie en jeneverbessen aan levensmiddelen biedt natuurlijke verlichting.

Het handhaven van een gezonde prostaat is essentieel voor het voorkomen prostatitis. Het drinken van veel water en zelfgemaakte sappen gemaakt met wortelen en spinazie zijn allemaal gunstig. Wanneer snacken, overwegen watermeloen zaden en pompoenpitten, zowel goed voor het reinigen van het systeem en het behoud van een gezonde prostaat. Anderzijds, rood vlees en vet, kruidig ​​en zure voedingsmiddelen moeten worden vermeden. Het drinken van alcohol en cafeïnehoudende dranken moet ook worden beperkt.

Andere Home Remedies

Er zijn bepaalde natuurlijke supplementen die zijn gekoppeld aan het verlichten van de symptomen van prostatitis. Quercetine, zink en stuifmeel zijn onder hen. Het nemen van vitaminen en mineralen van vitamine A, vitamine E, vitamine C, beta-caroteen en selenium behoren ook tot de voorgestelde huismiddeltjes. Lifestyle veranderingen kunnen ook een verschil te maken. Bijvoorbeeld, ontspannen in een warm bad en zittend op een kussen helpt om prostatitis ongemak zoveel mogelijk te beperken. Mannen met de aandoening wordt ook geadviseerd tegen het berijden van een fiets.