Home Remedies voor de droge jeukende huid op ellebogen

Home Remedies voor de droge jeukende huid op ellebogen

De dikke huid van de ellebogen heeft de neiging om snel uitdrogen en kan beginnen op een lelijke, hagedis-achtige verschijning aan te nemen, vooral tijdens de winter en andere periodes van lage luchtvochtigheid. Echter, dit probleem dat vaak oncomfortabel schilferige huid en jeuk, meestal gemakkelijk op te lossen, vaak met eenvoudige huismiddeltjes.

Exfoliëren, Exfoliate, exfoliëren

Scrubben is de eerste en belangrijkste stap voor het wegwerken van een droge, jeukende huid op de ellebogen. Exfoliëren bij elke bad of douche wanneer uw huid is vochtig en warm, met behulp van een loofah, ruw washandje of scrubhandschoen. Wees voorzichtig, vooral als je een puimsteen gebruiken, omdat ruwe behandeling kan het probleem verergeren. Dep je ellebogen te drogen wanneer u stap uit het bad, wrijf in een paar druppels olijfolie om vocht te herstellen.

Good Ol 'Petroleum Jelly

Vaseline, in bijna elk medicijnkastje, is een van de beste en goedkoopste wijze om te gaan met droge, jeukende ellebogen. Breng een dikke laag op je ellebogen voordat je naar bed 's nachts, dan bedek je ellebogen met stretchy tennis polsbandjes om de gelei te houden waar het hoort en niet op de lakens.

In de keuken

Er is iets over de binnenkant van een bananenschil die het gevoel en het uiterlijk van je ellebogen kunnen verbeteren. wrijf gewoon de schil voorzichtig op het droge, jeukende gebieden. U kunt ook poel weg droge huid op je ellebogen met vlakte, Griekse yoghurt, die melkzuur bevat, of een mengsel van gelijke delen bruine suiker en olie. Een druppel olijfolie is een goede huid waterontharder niet alleen na het baden, maar elk moment van de dag.