Hoeveel zal mijn Running Pace Verbeter Als ik afvallen?

Hoeveel zal mijn Running Pace Verbeter Als ik afvallen?

Hardlopen is een uitstekende manier om gewicht te verliezen, meer calorieën verbranden per tijdseenheid dan elke andere vorm van aërobe oefening. Afgezien van deze fundamentele overweging, maar veel concurrerende lopers zijn geïnteresseerd om te weten hoeveel sneller hun ras keer een bepaalde daling van de body mass zou gegeven worden. Hoewel deze varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van tal van factoren, bepaalde algemene richtlijnen gelden.

Betekenis

Een maat van het runnen van fitness is VO2 Max, of de maximale hoeveelheid zuurstof een gegeven loper kan per tijdseenheid gebruiken per eenheid body mass. Eenvoudiger, de aansteker een loper is op een gegeven conditie, hoe hoger haar VO2 Max en - althans in theorie - hoe sneller zal ze. Niet alle "teveel" gewicht, is echter gelijk geschapen; vet, bijvoorbeeld, slechts ballast, terwijl spier, ten minste een punt, kan bijdragen aan prestaties hardlopen ondanks de hoge dichtheid.

effecten

Schattingen over de precieze effect van een bepaald gewicht verlies op hardlopen tempo variëren. Longtime trainer Frank Horwill meldt dat de ideale gewicht voor een 6-foot-tall male afstand loper is 151 pond, of 15 procent onder de mediaan; gemiddeld een aantal wereldrecord houders tip de weegschaal op minder dan 10 procent onder het gemiddelde. Terwijl de afstand lopers ongetwijfeld beter gewichten beduidend onder het gemiddelde uit te voeren, zijn er duidelijk grenzen aan hoeveel gewichtsverlies is nuttig of gezond in het algemeen.

overwegingen

Als je hebt al loopt al een aantal maanden of jaren en hebben geconstateerd dat uw gewicht heeft plateaued op een bedrag hoger dan je gelooft ideaal voor de prestaties te zijn, hoe ga je over het afstoten pond? Het antwoord moet zijn: Door middel van een combinatie van het eten van minder calorieën en meer bewegen. Sommige lopers vinden dat het verhogen van hun wekelijkse kilometers brengt hun gewicht naar beneden en heeft het extra voordeel van het verbeteren van fitness onafhankelijk, terwijl anderen ontdekken dat paring voedingsmiddelen zoals vetten en alcoholische dranken heeft een afslankend effect.

voordelen

Dus hoeveel kunt u verwachten te profiteren van lichter? Joe Henderson, de auteur van verschillende boeken over hardlopen, deze te bieden heeft: "Het verlies van één pond betekent niet veel voor een enkele mijl, maar het effect vermenigvuldigt mooi Tien pond is gelijk aan 20 seconden per mijl, die groeit aan. een minuut-plus in een 5K, meer dan twee minuten in een 10K, bijna 4,5 minuten in een halve marathon en bijna negen minuten in een marathon. "

Waarschuwing

Terwijl de typische Amerikaanse mogen worden van vorm en op een zwaarder dan medisch raadzaam gewicht, concurrerende lopers zijn een psychologisch en fysiek ras onderling en zijn berucht voor het proberen om te veel van het goede te maken. Veel succesvolle lopers zijn ten prooi gevallen aan de val van het denken dat slechts een paar extra verloren ponden hen zal katapulteren naar een nieuw prestatieniveau. Veel ontwikkelen regelrechte eetstoornissen, terwijl zelfs degenen die niet vaak last hebben van diverse blessures en ziekten, ervaring vruchtbaarheidsproblemen, of op zijn minst minder snel in plaats van sneller geworden.