Hoeveel pruimensap Drink je te verlichten constipatie?

Hoeveel pruimensap Drink je te verlichten constipatie?

Constipatie is een veel voorkomend probleem dat frustrerend en soms ongemakkelijk of zelfs pijnlijk kan zijn. Er zijn vele oorzaken van constipatie en de eerste stap in de behandeling, is de onderliggende oorzaak juist gediagnosticeerd. De behandeling van constipatie kan over-the-counter of op recept medicijnen en wijzigingen in uw dieet nodig zijn. Waaronder enkele pruimen of pruimensap kan ook helpen, maar het moet worden gecombineerd met andere veranderingen in levensstijl.

Constipatie

Constipatie kan worden gediagnosticeerd als je met stoelgang minder vaak dan normaal voor u is of als u met minder dan drie darmbewegingen per week. Symptomen van constipatie kunnen omvatten het hebben van minder frequente stoelgang; stoelgang dat harde, droge of pijnlijk zijn; het gevoel alsof je naar rechts te gaan nadat u een stoelgang hebben gehad; problemen met het passeren van een kruk; bloederige ontlasting of buikpijn en krampen. Obstipatie treedt op wanneer uw ontlasting bewegen te langzaam door je darmen voor een van de volgende redenen, volgens FamilyDoctor.org: niet drinken van voldoende vloeistof; niet genoeg vezels in uw dieet; een gebrek aan beweging; als bijwerking van een medicijn; overmatig gebruik van laxeermiddelen of een onderliggende medische aandoening.

Vezel

Als voedsel door je darmen, je dikke darm absorbeert het water uit het voedsel en vormt afvalproducten en krukken. De spieren van de dikke darm dan uitbesteden aan de vaste ontlasting te duwen te worden geëlimineerd. Een gebrek aan vezels in de voeding, met name de oplosbare vorm, is een belangrijke oorzaak van constipatie. Oplosbare vezels lost op in water en neemt een zachte gelachtige structuur in de darmen. Dit kan helpen om de ontlasting zachter, waardoor ze gemakkelijker te passen. Onoplosbare vezels gaat door de darmen vrijwel ongewijzigd, maar het helpt om de intestinale spieren sterk te houden, zoals de intestinale spieren moeten werken om het door te drukken. Om te helpen voorkomen of de behandeling van constipatie de National Digestive Diseases Information Clearinghouse raadt de consumptie van 20 tot 35 gram vezels per dag, en het krijgen van een mix van oplosbare en onoplosbare.

gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen fungeren als een natuurlijk laxeermiddel en ze bevatten vezels dus inclusief pruimen of pruimensap in uw dieet kan helpen om constipatie te beheren. Iedereen reageert op veranderingen anders Dietary dus je kan nodig zijn om te experimenteren met hoeveel je nodig hebt om hulp te krijgen. Pruimen zijn niet een vezelrijk voedsel, maar twee middelgrote pruimen bevatten ongeveer 2 gram vezels en een ½ kopje pruimensap heeft ongeveer 2,6 gram, neemt nota van de Universiteit van Mississippi Medical Center. Er zijn nog andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals volkoren granen, die tussen de acht en 20 gram vezels per ¾ cup kan hebben. Een ½ kopje bonen kunnen vier bieden aan bijna 10 gram vezels en een ½ kopje frambozen heeft ongeveer acht gram vezels. Sinds pruimen en pruimensap zijn weinig vezels je nodig zou hebben om te eten 20 tot 35 pruimen of drinken vier tot zeven kopjes pruimensap elke dag om uw vezel behoeften te voldoen.

Lifestyle Changes

Net drinken pruimensap alleen niet genoeg om uw constipatie te beheren. Moet ook andere gezonde gewoonten, zoals het drinken van minstens 1½ tot 2 liter water en andere vloeistoffen keur een dag, omdat uitdroging kan bijdragen tot constipatie. Bovendien negeren van de noodzaak om een ​​stoelgang kan uiteindelijk naar de noodzaak om naar die vervolgens kunnen leiden tot constipatie niet meer voelt. Het krijgen van voldoende lichaamsbeweging op een regelmatige basis en het eten van een een grote verscheidenheid aan groenten, fruit en volkoren granen zijn andere manieren om te helpen uw darmen goed werkt, meldt Cleveland Clinic.