Hoeveel kost Scuba Diving kosten?

Het is geschat dat aan het begin van de 21e eeuw meer dan 10 miljoen Amerikanen hadden geleerd om te duiken, met nog eens een half miljoen leren elk jaar duiken. Het verkennen van de onderwaterwereld is fascinerend om te veel mensen. Maar hoeveel kost duiken kosten? Hieronder de aard van duiken en de kosten van de opleiding, de uitrusting en duiken worden geschetst.

Geschiedenis

Mensen hebben duiken al duizenden jaren. Echter, het was pas in 1943 dat Jacques-Yves Cousteau geperfectioneerd een apparaat genaamd de lucht regulator dat duiken zonder een luchtslang praktisch. Sindsdien is de Self Contained Underwater Breathing Apparatus (SCUBA) is uitgegroeid tot een essentieel instrument voor wetenschappers en onderzeese werk en de deur naar recreatie voor miljoenen. In 1954 opende de eerste duikschool in de Verenigde Staten in Los Angeles en markeerde het begin van een grote recreatieve sector.

types

Realiseer je dat de kosten van het duiken valt uiteen in drie delen. Voordat je kunt beginnen met genieten van onderzeese avonturen lessen en certificering nodig. Een geaccrediteerde opleiding van een instructeur gecertificeerd door de Professional Association of Diving Instructors (PADI) of een soortgelijke organisatie kost ongeveer $ 350- $ 500, met inbegrip van de praktijk en de certificering duiken. Als u ervoor kiest op dat punt uw eigen apparatuur te kopen in plaats van huren het prijskaartje is ongeveer $ 1.400. Dagelijks huurkosten variëren van $ 40 tot $ 60 voor een twee-tank duik. Als u uw eigen apparatuur, de kosten van de lucht varieert van $ 5 tot $ 8 per tankful.

Functie

Het hart van de duikuitrusting is de lucht regulator. Dit apparaat neemt samengeperste lucht uit de tank en geeft het als de duiker ademt. Het belangrijkste ding om te overwegen is de betrouwbaarheid, want het laatste wat je wilt is voor uw regulator te mislukken, terwijl je duiken. Een toezichthouder (inclusief luchtslangen) kost overal van $ 250 tot $ 600. De meeste mensen huren tanks aangezien de kosten is ongeveer hetzelfde als je eigen tanks gevuld. Echter, als u wilt uw eigen tanks, ze kosten $ 150- $ 300 per stuk. Om te functioneren onder water je een masker en vinnen nodig. Maskers variëren van $ 40 tot $ 70 en de vinnen van $ 50 tot $ 100. Tot slot, een dieptemeter is een essentieel stuk van apparatuur en kost $ 100 tot $ 200.

Kenmerken

Naast de bovenstaande items, zijn er verschillende andere dingen behoefte aan veiligheid en comfort. Tenzij u duiken slechts in zeer warm water zal zijn, is een wetsuit nodig om warmteverlies van het lichaam te verminderen (die kan worden 20 keer sneller wanneer je in het water) en onderkoeling te voorkomen. Wetsuits variëren van $ 100 tot $ 300. Handschoenen, laarzen en kappen kosten ongeveer $ 20 tot $ 50 per stuk. Last but not least, de duiker nodig heeft om een ​​loodgordel of trimjacket hebben. Een traditionele loodgordel is niet duur, kost vanaf $ 35 tot $ 50. Stabjacks een nieuwe technologie die het mogelijk maakt duikers om hun drijfvermogen aan te passen, maar kost veel meer (van $ 250 tot $ 500).

overwegingen

Of het nu gaat om te kopen of te huren, hangt af van hoe vaak je van plan bent om te duiken. Als u van plan bent om een ​​gewone duiker, kopen zinvol. Echter, als je verwacht om alleen te duiken een paar keer per jaar, huren is meer kosteneffectief. Veiligheid is de eerste overweging. Juiste versnelling beschermt uw lichaam tegen bezuinigingen en onderkoeling. Van de eerste belang is, is de lucht regulator. Niet bezuinigen op deze --- het is wat je in leven houdt onder water. De basisuitrusting voor duiken is vrijwel overal hetzelfde, maar je zal speciale spullen voor sommige omgevingen nodig hebben. Sommige mensen op zoek naar een grotere uitdaging duik in grotten of zelfs in de Arctische wateren. In beide gevallen, de veiligheid en de bijzondere omstandigheden vragen om gespecialiseerde uitrusting en opleiding die kan lopen in de duizenden dollars.