Hoeveel calorieën bevat een hard gekookt ei te hebben?

Hoeveel calorieën bevat een hard gekookt ei te hebben?

Voor minder dan 100 calorieën, een hardgekookt ei levert ten minste 10 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van hoogwaardige eiwitten en vitamine A en B-12. Een deel van de vitamine A komt in de vorm van luteïne en zeaxanthine, die antioxidanten die ogen gezond zijn. Hardgekookte eieren zijn laag in totaal vet, maar hoog in cholesterol, dus beperk uw verbruik als u een hoge cholesterol of hart-en vaatziekten.

Totaal Calorieën

Een van de voordelen van het eten van een hard gekookt ei is dat het weinig calorieën en geen extra calorieën winnen bij bakken of toegevoegde ingrediënten zoals kaas. Een grote hardgekookt ei bevat 78 calorieën. Als je strikt kijkt calorie-inname, gaan met een klein ei. Als een algemene richtlijn, zal je krijgt ongeveer 10 extra calorieën elke keer de grootte van het ei stijgt van kleine tot middelgrote, grote, extra large en jumbo. Een klein ei heeft 54 ​​calorieën en de jumbo-sized ei springt naar 90 calorieën.

Calorieën van vet

Hoewel eieren veel cholesterol, zijn ze niet hoog geheel of verzadigde vetten. Je zult 5 gram totaal vet en 2 gram verzadigd vet van één grote hardgekookt ei te krijgen. Sinds 1 gram vet bevat 9 calorieën, dat betekent dat 45 calorieën in een grote, hardgekookte eieren afkomstig zijn uit vet. Vijfentwintig tot 35 procent van je totale dagelijkse calorieën moeten afkomstig zijn uit vet, volgens de American Heart Association. Verzadigde vetten moet goed voor minder dan 7 procent van uw totale calorieën. Op basis van een 2000 calorieën per dag dieet, een hardgekookt ei levert slechts 2 procent van uw totale vet en 1 procent van uw verzadigd vet.

cholesterol

U zult 186 milligram cholesterol te krijgen van één grote hardgekookt ei. Als je gezond bent, moet je cholesterol te houden onder 300 milligram per dag, dus gewoon een groot ei levert 62 procent van een hele dag cholesterol. Als u al een hoog cholesterolgehalte of hart-en vaatziekten, te beperken cholesterol tot minder dan 200 milligram per dag. De Harvard School of Public Health beveelt het beperken van de consumptie van eieren niet meer dan drie eidooiers per week als u diabetes of hart-en vaatziekten hebben. De cholesterol je eigenlijk eet heeft een kleine invloed op de niveaus van cholesterol in het bloed. Daarom kunnen veel gezonde mensen een ei per dag tegelijk, zolang ze niet eten andere high-cholesterol voeding.

overwegingen

Al het vet is in de eidooier, dus je kunt cholesterol zorgen en ongeveer 76 procent van de totale calorieën te elimineren als u alleen eiwitten te eten. Eiwit heeft nog steeds ongeveer de helft van een hardgekookt ei 6 gram totaal eiwit. Echter, waardoor de dooier betekent ook u een aanzienlijke hoeveelheid vitamine het ei verliezen. De meeste van foliumzuur het ei en vitamine B-6 en B-12 - en al zijn vitamine A - in de dooier.

Safe Storage

Zodra de eieren hard gekookt, ze bederven sneller dan verse eieren, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Daarom, koelen ze binnen twee uur na het koken van de eieren en gebruik ze binnen een week. Het beste is om de koelkast rauwe eieren in de doos, zodra je thuis komt uit de winkel. Controleer het ei voor scheuren in de winkel, omdat bacteriën kunnen krijgen in het ei door de spleet. Als de eieren te kraken op de reis naar huis, hoeft u niet om ze te negeren. In plaats daarvan, barst ze in een schone container, zodra je thuis komt. Houd de container bedekt en het gebruik van de eieren binnen twee dagen.