Hoe wordt een Binge Eating Disorder gediagnosticeerd?

Hoe wordt een Binge Eating Disorder gediagnosticeerd?

symptomen

Een van de eerste manieren waarop een eetbuistoornis kan worden vastgesteld is door middel van het observeren van symptomen. Volgens de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), symptomen van een binge eating disorder zijn: regelmatig eten van te grote hoeveelheden voedsel, het onvermogen om te controleren eetgewoonten, voorkomen van eetbuien ten minste tweemaal per week over de periode van 6 maanden en bijbehorende mentale gedrag (zoals braken na de maaltijd) dat een andere psychische stoornis zou signaleren, zoals boulimia.

Fysiek examen

Een andere manier dat binge eating kan worden gediagnosticeerd is door middel van een lichamelijk onderzoek. Het controleren van een patiënt lengte, gewicht, body mass index en de vitale functies zoals hartslag en bloeddruk kan ook helpen een arts de diagnose van een binge eating disorder. De effecten van regelmatig overeten leiden tot aanzienlijk verhoogd aantal in elk van deze metingen.

Laboratorium testen

Laboratoriumtests kan ook worden gebruikt om te helpen bij het vaststellen van een binge eating disorder. Het controleren van het bloed, voor een verhoogd cholesterolgehalte, bloedsuikerspiegel en de schildklier werking kan elke onthullen een geschiedenis van ongezonde episoden van overeten.

Mental Evaluation

Een mentale evaluatie van de patiënt is een andere manier om te helpen bij het vaststellen van een binge eating disorder. Volgens de Mayo Clinic, kan een gecertificeerde psycholoog helpen onderzoeken gedachten en ideeën ten opzichte van voedsel van de patiënt, evenals onderzoekt het eten van de patiënt gewoonten, en die informatie gebruiken om te helpen bij een diagnose. Een mentale evaluatie kan ook helpen de geestelijke gezondheidszorg geven de patiënt de tools die hij nodig heeft om zijn binge eating disorder overwonnen door het gebruik van coping-mechanismen en de reguliere therapie.