Hoe wordt de alvleesklier Gerelateerd aan diabetes?

Over de alvleesklier

De alvleesklier is een kleine, kegelvormige, klier onder de maag. De alvleesklier fungeert als digestief orgaan en functioneert als deel van het metabolisme. Als digestief orgaan, bevrijdt spijsverteringsenzymen in de twaalfvingerige darm van de dunne darm. Als metabool orgaan heeft de pancreas gespecialiseerde cellen, genaamd eilandje cellen die insuline vrijgeven voor suikermetabolisme.

Hoe Insuline Works

Wanneer we eten, het spijsverteringskanaal breekt voedsel in hun samenstellende delen - de vetten worden vetzuren, de eiwitten worden aminozuren en koolhydraten worden glucose of suiker. De darm neemt deze componenten in het bloed voor gebruik in het lichaam. Zoals darmen absorberen suiker, bloedsuikerspiegel stijgen en leiden tot de alvleesklier om insuline vrij te geven. De organen en spieren alle speciale receptoren voor insuline. Wanneer de insuline ligt aan deze receptoren, de cellen "ontgrendelen" en absorberen de suiker uit het bloed. Structuren binnen de cel, genaamd mitochondriƫn, verfijnt de suiker in brandstof naar de organen en spieren drijven.

over Diabetes

Diabetes is een chronische aandoening waarbij het lichaam niet in staat om goed te metaboliseren suiker. De suiker blijft in de bloedstroom en na verloop van tijd kan de organen, bloedvaten en zenuwen beschadigen. Pancreasfunctie, speciaal die van de eilandcellen, is direct gerelateerd aan diabetes. Er zijn eigenlijk twee belangrijke vormen van de ziekte: Type 1 en Type 2.

De alvleesklier en Type 1 diabetes

Met type 1 diabetes, maakt de alvleesklier geen insuline te produceren, zodat de bloedsuikerspiegel nooit maakt het in de cellen. Type 1 komt meestal voor in de kindertijd en experts zijn onduidelijk wat de oorzaak van het eilandje cellen te stoppen met functioneren. Wetenschappers speculeren dat de genetica en de omgeving van het immuunsysteem aan te vallen en te doden het eilandje cellen, afbreuk te doen aan hun functie kunnen leiden.

De alvleesklier en type 2 diabetes

Met type 2 diabetes, de alvleesklier maakt insuline, maar het lichaam niet in staat is om het efficiƫnt te gebruiken. De celreceptoren ofwel niet reageren of de cellen niet genoeg receptoren om alle suiker te vangen. In latere stadia van de ziekte, stopt de alvleesklier produceren insuline volledig. Type 2 diabetes komt meestal voor later in het leven en wordt beschouwd als te voorkomen. Dieet, het gewicht en lichaamsbeweging spelen een grote rol in de preventie van diabetes type 2. Bepaalde etnische groepen zijn een hoger risico op type 2 diabetes, met inbegrip van Afro-Amerikanen, inheemse Hawaiianen en Hispanics.