Hoe werkt Oefening Clear Plaque Out van de slagaders?

Hoe werkt Oefening Clear Plaque Out van de slagaders?

Cholesterol is een vetachtige stof die uw lichaam maakt en gebruikt voor belangrijke functies. Je krijgt ook cholesterol uit het voedsel dat je eet. Te veel cholesterol in je bloed kan de opbouw van plaque veroorzaken in je bloedvaten, een aandoening genaamd aderverkalking of atherosclerose. De vorming van tandplak kan je bloedvaten smal en blokkeren de doorstroming van het bloed. Hoog cholesterolgehalte kan hart-en vaatziekten en andere ernstige medische aandoeningen veroorzaken. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verwijderen van plak uit uw slagaders door het beïnvloeden van het saldo van de twee soorten cholesterol.

Twee Soorten Cholesterol

Lipoproteïnen voeren cholesterol door je bloed. Low-density lipoprotein of LDL is bekend als slechte cholesterol die opbouwt in de slagaders en beperkt de bloedstroom. De hoge niveaus van LDL-cholesterol plekken waar je een groter risico op hart-en vaatziekten. Hogere HDL, of goed, cholesterol betekent minder risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Volgens de National Heart Lung and Blood Institute, LDL-cholesterol niveaus van 160-189 mg / dL worden beschouwd als hoog, en HDL-cholesterol lager dan 40 mg / dL verhogen van uw risico op hart-en vaatziekten.

HDL-cholesterol verwijdert overtollige LDL-cholesterol

Regelmatige lichaamsbeweging helpt je lichaam meer HDL, of goed, cholesterol en triglyceriden vermindert. Deze combinatie vermindert de vorming van tandplak in de slagaders en stopt cholesterol uit die verbonden zijn aan uw vaatwanden. HDL-cholesterol verzamelt tevens cholesterol uit verschillende delen van je lichaam en transporteert het naar uw lever voor verwijdering uit het lichaam.

LDL cholesterol

De uitoefening van uw HDL-cholesterol te verhogen kan je LDL-cholesterol te verlagen, wat kan vertragen of stoppen de vorming van tandplak in de slagaders. Lagere LDL niveaus kan de opbouw van plaque op de vaatwanden, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot een hartaanval te keren. Als u een hoog cholesterolgehalte of een andere medische aandoening, overleg dan met uw arts voordat u begint met sporten.

Gewichtsverlies

Overgewicht kan het verhogen van uw LDL-cholesterolgehalte en verlagen de HDL-niveaus. Oefening kan leiden tot gewichtsverlies, die een gezondere trend veroorzaakt door het verlagen van uw LDL-cholesterol en het verhogen van uw HDL-cholesterolgehalte. Krijg 30 tot 60 minuten van de oefening op de meeste dagen van de week. U kunt uw trainingssessies opsplitsen in intervallen van 10 minuten, dat is ook gunstig. U kunt langzaam beginnen met het verhogen van uw lichamelijke activiteit, zoals wandelen vaker of via de trap, en het verhogen van uw oefening niveau als je fitter worden. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert de bloedsomloop en bevordert de vorming van nieuwe bloedvaten die plaque belemmerd schepen te omzeilen.