Hoe werkt Hoek Affect een Ramp?

Hoe werkt Hoek Affect een Ramp?
Hoe werkt Hoek Affect een Ramp?

Ramp Usage

Ramps hebben verschillende toepassingen en hebben langzaam maar zeker zijn geïntegreerd in de dagelijkse menselijke samenleving. Rolstoelgebruikers gebruiken ramps naar plaatsen die buiten het bereik zou zijn toegang zonder een opgaande of neergaande oppervlak. De hoeken van de hellingen zijn over het algemeen acute zodat ze niet te steil en zijn gemakkelijk te wiel zonder uitputting van de gebruiker. Hellingen met meer dan 10 graden moet worden vermeden door rolstoelgebruikers, echter, aangezien een aanzienlijk verlies van tractie en controle kan worden ervaren. Skateboarders, fietsers en bedriegers van alle soorten gebruiken ramps om "lucht" te krijgen in hun stunts. Door het plaatsen van een helling op een gunstige locatie, de persoon in staat is om de oprit en de hoek te helpen stuwen hem in de lucht voor een korte tijd te gebruiken.

Soorten Angles op een Ramp

Bij gebruik van hellingbanen, zal de hoek van de helling dicteren hoe het wordt doorkruist door verschillende gebruikers. Als de integrator een piek (als een berg), dan betekent meestal dat kan worden benaderd vanuit twee kanten. De piek van een helling is meestal de plek met de meeste uitdaging presenteert als het gebruiken van een lange voertuig. De buik kan schrapen op het punt van de helling als het te steil is.

Hoe steiler en korter een oprit's hoek dicteert dat meer kracht om te doorkruisen moet worden uitgeoefend. Langere ramps dat een langzame, maar geleidelijke hellen een minder opvallend piek omdat ze breder bij de basis. Hellingen kunnen allemaal worden onderverdeeld in drie verschillende types hoek. Scherpe hoeken minder dan 90 graden. Stompe hoek groter dan 90 graden. Rechte hoeken hebben een perfecte hoek van 90 graden op de helling.

De gevolgen van een Ramp's Angle

Voortbewegen kracht en energie in combinatie met de hoek van een hellingbaan dicteert de uitkomst van het vertrek van de oprit's. Zo zal een helling die steil en benaderd met hoge snelheid de gebruiker hoger lob voortbewegen afhankelijk van de kracht waarmee de helling wordt afgeweken. Hoe meer snelheid en energie besteed, de snelheid van de verder in de lucht de gebruiker zal gaan. Een plaat die langer en een geleidelijk stijgende hoek zal meer afstand bieden bij vertrok dezelfde hoeveelheid kracht als een steilere hoek. Dit dient om de gebruiker horizontaal voortbewegen van verder weg.

hoek van een helling kan ook de hoeveelheid energie die nodig is naar traverse dicteren. Een helling, die steil bijvoorbeeld meer energie kost dan een helling die even lang is en niet zo steil. Het beoordelen van de hoek van een hellingbaan voor aanpak en het voertuig waarin deze zal doorlopen kan de schade aan het voertuig te voorkomen. Auto's die dichter bij de grond zijn, bijvoorbeeld, kan komen te zitten in het midden van de bodem van het voertuig of het einde van de auto kan slepen op het oppervlak van een helling bij het verlaten wegens de aard van de hoek en de reactie van het voertuig te.