Hoe werkt het prikkelbare darm syndroom ontwikkelen?

Invoering

Prikkelbare darmsyndroom, of IBS, een chronische aandoening van het spijsverteringsstelsel. Het treft miljoenen mensen; een studie schat dat 20 procent van de Amerikaanse volwassenen lijden aan deze darmziekten. Vrouwen zijn ook twee keer zoveel kans om het prikkelbare darm syndroom krijgen als mannen. Hoewel IBS vele onprettige, pijnlijke symptomen is geen levensbedreigende ziekte, noch verhogen de kans op het ontwikkelen van een meer ernstige ziekte zoals colorectale kanker. De meeste mensen zijn in staat om het prikkelbare darm syndroom te beheren door het maken van veranderingen in hun dieet en levensstijl.

Symptomen van prikkelbare darm syndroom

Er zijn verschillende belangrijke symptomen van prikkelbare darmsyndroom. De meest voorkomende zijn winderigheid of gas, opgeblazen gevoel, constipatie en / of diarree, slijm in de ontlasting en buikkrampen of pijn. Prikkelbare darm syndroom raakt iedereen anders; sommige hebben milde versies van de ziekte, terwijl anderen een ernstige vorm. IBS symptomen ook lijken op vele andere aandoeningen van het spijsverteringsstelsel en het is mogelijk om IBS naast andere ziekte. Als u een van deze symptomen voor een paar weken of meer, is het belangrijk om een ​​arts om een ​​nauwkeurige diagnose te krijgen te zien.

Hoe Prikkelbare Darm Syndroom Ontwikkelt

Op dit moment zijn er geen definitieve antwoorden met betrekking tot wat de oorzaak van het prikkelbare darm syndroom. Sommige onderzoekers vinden dat IBS-patiënten gevoeliger voor de zenuwen die de spiercontracties in de maag, darm en rectum controleren. Zodra het voedsel in de maag wordt geduwd door de darmen door de opdrachtgever en ontspannen van de spieren die het maagdarmkanaal bekleden. Deze samentrekking en ontspanning duwt ook het voedsel door de darmen en de endeldarm. Indien een persoon heeft IBS, kan de spiercontracties te snel werken, zijn te sterk of langer duren dan normaal. Dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel, krampen en diarree. Als de spiercontracties te langzaam beweegt, kan dit leiden tot constipatie. Andere onderzoekers denken dat hormonen een rol spelen bij het prikkelbare darm syndroom, omdat de symptomen verergeren voor veel vrouwen tijdens de menstruatie. Voedsel kan ook een oorzaak van IBS. Veel mensen hebben verschillende voedsel triggers die kan brengen op de symptomen. Voor sommige mensen zuivelproducten zijn een probleem voor derden alcohol, cafeïne of suiker. Zelfs bepaalde groenten en fruit kunnen de symptomen bij sommige mensen veroorzaken. Voedselallergieën kunnen ook een rol spelen bij IBS. Voor veel mensen, de symptomen verergeren als ze onder stress.

Behandeling en preventie

De behandeling van het prikkelbare darm syndroom gaat meestal met het herbeleven van de symptomen. Verbeter uw dieet door het eten van meer vezels. Houd een eetdagboek voor een tijdje en probeer voedingsmiddelen die de symptomen veroorzaken te elimineren. Het drinken van veel van vloeistoffen en eten op gezette tijden zijn ook nuttig gebleken om IBS-patiënten. Het verminderen van stress met meditatie of diepe ademhalingsoefeningen kunnen ook nuttig zijn. Voeg ook regelmatige oefening om je routine. Yoga of massages zijn andere opties. Als u een lichte vorm van IBS, kan de bovenstaande tactiek te helpen. Als uw symptomen zijn ernstiger, hebben de artsen aanbevolen anti-diarree geneesmiddelen, anti-depressiva en anticholinergica die pijnlijke intestinale krampen te verlichten.