Hoe werkt het lichaam te handhaven homeostase in Response uit te oefenen?

Hoe werkt het lichaam te handhaven homeostase in Response uit te oefenen?

Zweten tijdens een run of tijdens het werken op de sportschool komen vaak voor, maar je zou vaak zweten, zonder ooit te denken waarom je lichaam plotseling druipt in vocht. Wanneer het lichaam voelt een verandering aan de buitenkant moet verantwoorden en functies in het lichaam aanpassen om de normale toestand te houden. Dit proces staat bekend als homeostase.

Definitie

Homeostase het proces waardoor de interne omgeving van het lichaam, ondanks veranderingen in de omgeving relatief stabiel is gehouden. Je lichaam is in staat zich aan te passen aan een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld, de gemiddelde lichaamstemperatuur is 98,6 graden, enigszins variƫren van persoon tot persoon. Wanneer de buitentemperatuur daalt tot 30 graden, lichaamstemperatuur blijft hetzelfde, waaruit het lichaam heeft het vermogen om zijn eigen temperatuur te regelen. Samen met de temperatuur, zijn er vele andere manieren waarop het lichaam zichzelf reguleert, vooral tijdens de oefening.

Negatieve feedback loops

Veel op dezelfde wijze als de thermostaat in huis, wordt homeostase in het lichaam gehouden door negatieve feedback loops. In negatieve feedback loops, is een weerstand tegen verandering. De verandering initieert een reactie dat het orgaan of de structuur brengt terug naar normale bereik. Negatieve feedback loops hebben een receptor, een controlecentrum en een effector.

Bloeddruk

Je lichaam receptoren in de bloedvaten die de pH te monitoren en meten van de weerstand van de bloedstroom tegen de vaatwanden. Als je beweegt, je bloeddruk stijgt. Wanneer de receptoren in het bloed zin dat te veranderen, sturen ze het bericht naar de meldkamer. In dit geval is het controlecentrum de hersenen, die een signaal naar de effectoren om de afwijking te corrigeren en terugkeren naar een normale toestand stuurt. De effectoren in dit geval zijn het hart en de bloedvaten.

Ademhaling en zweten

Als je beweegt, je spierweefsel eisen meer zuurstof. Het lichaam reageert op deze toegenomen vraag door het verhogen van de bloedstroom, die een hogere bloeddruk leidt. Om meer zuurstof te krijgen in je lichaam en in je bloed te laten stromen naar de spieren, moet je nemen in meer zuurstof door ademhaling. Hetzelfde proces doet zich voor wanneer je zweet. Als je beweegt, de temperatuur stijgt van uw lichaam, en in een poging om u af te koelen, je zweetklieren - de effectoren - worden geactiveerd.

Verstoringen van de homeostase

homeostase van het lichaam kan worden verstoord door verwonding, ziekte en ziekte. Aandoeningen zoals diabetes kan grote invloed hebben op het vermogen van uw lichaam om homeostase te handhaven. Als je een dergelijke voorwaarde dat interfereert met de normale werking van uw lichaam, in overleg met uw arts over wat voor soort oefening voor u geschikt is.