Hoe werkt het lichaam Reageren op Liquid koolhydraten?

Hoe werkt het lichaam Reageren op Liquid koolhydraten?

Koolhydraten vormen een snelle bron van energie voor het menselijk lichaam. Hoewel vast voedsel, zoals pasta, aardappelen, rijst, ontbijtgranen en desserts, zijn de belangrijkste bronnen van koolhydraten in het Amerikaanse dieet, veel Amerikanen consumeren ook een aanzienlijk deel van de koolhydraten uit vloeistoffen. Vloeibare koolhydraten zijn in sappen, energy drinks, frisdranken, koffiespecialiteiten, chocolade melk en yoghurt drankjes. reactie van uw lichaam om vloeibare koolhydraten is vergelijkbaar met haar reactie op regelmatige koolhydraten, maar sneller en intenser.

Spijsvertering

Wanneer je koolhydraten, of ze nu in vaste voedingsmiddelen of vloeistoffen te eten, de koolhydraten gaan van uw mond naar beneden naar je maag, waar ze worden gemengd met zuur. Dit proces kost minder tijd nadat u binnenkrijgt vloeibare koolhydraten, in vergelijking met de vertering van vaste koolhydraten. Vloeibare koolhydraten door te geven aan uw dunne darm snel. Hierdoor lichaam absorbeert de vloeibare koolhydraten sneller dan de koolhydraten in vast voedsel.

Hogere inname van koolhydraten en het ontbreken van Fiber

Een van de belangrijkste problemen met vloeibare koolhydraten is dat het gemakkelijk te consumeren grote hoeveelheden tegelijk. Zo is het gemakkelijk om een ​​groot glas sinaasappelsap drinken in een kwestie van minuten, maar zou het veel langzamer worden de 05:55 sinaasappelen het sap gelijk te eten. Bovendien, vloeibare koolhydraten zijn bijna altijd vrij zijn van vezels, waardoor ze minder verzadigend dan vast voedsel maakt. Het feit dat de sappen, frisdranken en andere suikerhoudende dranken geen vezels bevatten, draagt ​​bij aan het versnellen van hun spijsvertering en de opname in je lichaam.

Blood Sugar en gewicht

De suiker afgeleid van vloeibare koolhydraten wordt snel opgenomen in je bloedbaan en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel stijgen. Aren van de bloedsuiker kan een probleem zijn als je diabetes of het metabool syndroom hebben. Om te gaan met een hoge bloedsuikerspiegel, je lichaam reageert door het afscheiden van insuline, waardoor de extra suiker circuleert in je bloed voer uw cellen. Als je cellen meer suiker dan ze nodig hebben, zullen ze de extra suiker om te zetten in vet en op te slaan. Het consumeren van veel vocht koolhydraten kan je lichaam in de opslag van vet-modus, het voorkomen van gewichtsverlies en het veroorzaken van gewichtstoename.

Honger en Cravings

Zelfs als je niet de bloedsuikerspiegel problemen, kan vloeibare koolhydraten uw bloedsuiker fluctueren meer dan normaal, wat resulteert in ongelijke energie. U kunt het gevoel alsof je een veel energie binnen een paar minuten van de consumptie van vloeibare calorieën, maar dit effect wordt meestal gevolgd door een crash in uw energie-niveau binnen 30 tot 60 minuten. Wanneer je crash, heb je meer kans te voelen honger en hunkeren naar meer koolhydraten en suiker, het bestendigen van deze ongezonde cyclus.