Hoe werkt het lichaam gebruiken Dietary cholesterol?

Hoe werkt het lichaam gebruiken Dietary cholesterol?

Doel

Cholesterol is een vetstof reist door de bloedstroom naar de cellen, waar het wordt gebruikt om celmembranen te maken. Het helpt ook bij bepaalde de productie van hormonen. Daarom is het essentieel voor onze gezondheid. Bij het meten van het cholesterolgehalte is het belangrijk om bewust te zijn van zowel HDL (de goede soort) en LDL (de slechte soort). Te veel of te weinig LDL HDL kan risico op hart- en vaatziekten. HDL maakt ongeveer 1/4 van het totale cholesterol nummer 1/3 en heeft een speciale rol bij het verwijderen van extra LDL door de lever.

bronnen

Ongeveer 75 procent van de cholesterol wordt geproduceerd door het lichaam, terwijl 25 procent wordt verworven door het voedsel dat we eten. Voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet van vlees en zuivelproducten bieden onze voedingsbronnen van cholesterol. Deze omvatten vette stukken rundvlees, varkensvlees, kip met de huid, schelpdieren en orgaanvlees (bijvoorbeeld de lever). Zuivelproducten omvatten room, volle en halfvolle melk, eieren, boter en kaas. Zelfs gebakken goederen die zuivelproducten bevatten, kunnen bijdragen aan cholesterolopname.

Werkwijze

Het lichaam produceert genoeg cholesterol op zijn eigen, waardoor voedingsbronnen overbodig. In feite, zelfs als geen vlees of melk wordt verbruikt, meer van deze stof wordt vervaardigd dat niet een deficiƫntie. Dus wat gebeurt er met de cholesterol die we nemen via de voeding? Omdat cholesterol uit elke bron niet oplost in het bloed, de extra hoeveelheid uit de voeding dient om de bloedspiegels van LDL verhogen. Dit kan bijdragen aan problemen, zoals hartaanval en beroerte.

Betere levensstijl keuzes kunnen helpen bij het verbeteren van cholesterol. Dieetveranderingen, zoals het verminderen van verzadigde vetten zal de hoeveelheid LDL verlagen toegevoegd wat het lichaam reeds geproduceerd. Integratie van gezonde oliƫn (die zijn enkelvoudig onverzadigde, zoals koolzaad en olijfolie), soja, en oplosbare vezels zal het lichaam helpen bij het verhogen van HDL. De extra HDL kunt dan meer LDL naar de lever voor verwijdering.