Hoe werkt het lichaam Digest koolhydraten?

Hoe werkt het lichaam Digest koolhydraten?

Koolhydraten je verbruikt in uw dieet te voorzien van uw lichaam met energie die nodig is voor dag-tot-dag-activiteiten en de goede werking van uw lichamelijke systemen te waarborgen. Beide complexe koolhydraten uit voedingsmiddelen zoals ongeraffineerd pasta en volkoren granen, evenals eenvoudige koolhydraten uit fruit en zetmeel bronnen ondergaan een uniek proces van de spijsvertering in je lichaam.

Speeksel

De eerste stap in de vertering van koolhydraten begint zodra je begint om het voedsel te kauwen. Volgens de Western Kentucky University, speekselamylase - een enzym in je speeksel - begint onmiddellijk haar werkzaamheden door het afbreken van koolhydraten in het voedsel dat je kauwen naar bepaalde suikers. Deze eenvoudige suikers worden disacchariden en trisacchariden genoemd, en reizen naar je maag bij het slikken.

Koolhydraten in de maag

Gedeeltelijk reizen kapotte koolhydraten door de slokdarm en voer de maag na je ze slikken. Eenmaal in de maag, worden de celwanden van levensmiddelen die koolhydraten suikers afgebroken door zoutzuur in de maag - voor te bereiden op de volgende fase van hun spijsvertering reis. Hun korte verblijf in de maag eindigt wanneer de gedeeltelijk verteerde koolhydraten reizen door een gespierde klep aan het einde van de maag waardoor ze de dunne darm, waar de belangrijkste fasen van koolhydraatvertering beginnen voeren.

Pancreas en de dunne darm

In de dunne darm, de koolhydraten suikers ondergaat de laatste fase van de spijsvertering. Een enzym dat is gemaakt in de pancreas, pancreas amylase, in de dunne darm en begint breken lange koolhydraten suikers in eenvoudigere vormen van suiker. De dunne darm scheidt een ander enzym maltase, die verder afbreekt suikers in glucose en fructose, terwijl een andere intestinale enzym, sucrase, breekt de suiker sucrose in glucose en fructose, als goed.

Glucose en fructose

De koolhydraten die hun reis in je mond begon als je ze gekauwd zijn inmiddels afgebroken tot eenvoudiger vormen die je lichaam kan gebruiken voor energie. Deze twee suikers, glucose en fructose worden geabsorbeerd in de bloedbaan. Ze worden vervolgens verstuurd naar de spieren, organen en weefsels, waar ze worden gebruikt voor de metabole processen van uw lichaam, om gezonde cellen te behouden - en geven u de food-energie boost je nodig hebt voor de dagelijkse activiteiten.