Hoe werkt een skilift werken?

Hoe werkt een skilift werken?

stoeltjesliften

Er zijn vele soorten van de skiliften die zijn onderverdeeld in twee hoofdcategorieën van lucht- en sleepliften. Deze omvatten trams, gondels, T-bars en touw sleepliften, maar de meest voorkomende skilift ligt de stoeltjeslift van de antenne categorie. Stoeltjesliften zijn gebouwd om 2-8 personen (dubbel, quad, six-pack) en het vervoer skiërs plaats van een basis lodge gebied om ofwel een tier halverwege de berg waar een andere lift begint of rechts naar de top. Sommige skiliften, de zogenaamde high-speed quads of six-packs, zijn sneller als gevolg van hun verwijderbare stoelen. Ze zijn allemaal gebouwd met een circulerende touw kabel en ondersteunende torens.

Kabels en Capacity

Het touw kabel wordt gespannen op ondersteunende torens, die een stoeltjeslift herkenbaar van een afstand te maken. De afstand tussen de torens wordt bepaald tijdens de installatie, op basis van hoe lang en steil de lift moet worden en de verwachte capaciteit. De meeste stoeltjesliften gebouwd tijdens of na de jaren 1990 zijn afneembaar handvat liften wat betekent dat elke stoel top grip opent en sluit op het punt van laden of lossen. Dit maakt het mogelijk te vertragen voor skiërs aan of uit te krijgen zonder het vertragen van de rest van de stoelen. Deze handvatten worden uitgelegd in de diepte op Skilifts.org. Dit type lift kan tweemaal de snelheid van een vaste greep stoel maar is duurder. Grip stoelen zijn geweven recht in de kabel.

afneembare Stoelen

Hoe werkt een skilift werken?


Aan elk uiteinde van de stoeltjeslift is een Bullwheel. Dit zijn wat houden de kabel bewegen en om te buigen de stoelen bij laad- en losplaatsen. Een daarvan is de schijf Bullwheel, die gewoonlijk elektrisch bevoegdheden van de lift. Er is ook een nok remmende structuur aan de bullwheels en omringende schijven. Spanning wordt gehouden door hydraulische cilinders of een contragewicht op de aandrijfspil Bullwheel, die voortdurend verandert door verschillen in gewicht, temperatuur en wrijving. Wanneer een stoel komt een eindstation wordt kort ontspoord (beweegt met een lagere snelheid dan de kabel), terwijl het afronden van het station en als het is het verlaten van het station is het opnieuw grepen de kabel weer steeds sneller en de toetreding tot de processie.

extra veiligheid

Stoeltjesliften, wordt gecontroleerd en tijdens de werking met de lift ondernemers die kunnen vertragen of stoppen van een lift in een noodsituatie of onveilige situatie gehandhaafd. De meeste stoelen hebben een passagier bar om mensen te helpen veilig te blijven in de stoel. Andere veiligheidsmaatregelen zijn onder load testing met tweemaal de beoogde gewicht en, in verlichting gevoelige gebieden, elektrisch aarden van de liften.