Hoe werkt een Neti Pot werken?

Wat is een neti pot?

Neti potten worden gebruikt voor nasale irrigatie. Van oorsprong uit India, ze zijn kleine schepen die worden gevuld met warm (meestal zout) water, die vervolgens wordt gegoten of in één neusgat en liet te legen door het andere neusgat.
Hoewel er een verscheidenheid van verschillende types van neti potten beschikbaar zijn, ze hebben allemaal hetzelfde doel dat is om uit te spoelen of irrigeren de sinussen.

Hoe werkt een neti pot werken?

Neti potten zijn gevuld met warm water. Soms is een eenvoudige zoutoplossing of water en zout worden gebruikt. Wanneer dit water in de sinussen wordt goot die spoelt alle vuil zoals stof, bacteriën en pollen.

Het water kan ofwel stromen het andere neusgat, of naar beneden de keel in de mond en spuwde. Als zout wordt toegevoegd aan de oplossing, die werkt om slijm uit het weefsel te trekken en kan fungeren als een decongestivum. Dit is bijzonder nuttig bij een sinus infectie of seizoensgebonden allergische aanval, wanneer slijm bouwt vaak en kan de ademhaling belemmeren.

Waarom zijn neti potten nuttig?

Neti potten spoelen vuil uit de sinussen. Dit kan de afhankelijkheid van andere neussprays of orale decongestiva te verminderen en is veel veiliger dan medicijnen. En in tegenstelling tot medicijnen, kunnen ze veilig worden meerdere keren per dag gebruikt.

Neti potten kan worden gebruikt door mensen die werken in een stoffige omgeving leeghalen neus. Spoelen van de sinussen kan ook helpen verkoudheden en andere virussen afweren door ze te verwijderen voordat ze een kans hebben om een ​​infectie te veroorzaken.