Hoe werkt een Downrigger werken?

Wat Downriggers Do

Wilt u marlijn of andere diepe gebracht vis te vangen, zult u de nauwkeurigheid en robuustheid van een downrigger in uw vistuig nodig. De downrigger is ontworpen om vis die in de diepere delen van de oceaan of diepe meren wonen krijgen. De Downrigger geeft de hengel ballast en consistentie in de diepte. De Downrigger voorkomt dat de lijn van natuurlijk dwalen, tot de vis begint aan de vislijn te bestrijden.

Onderdelen van een Downrigger

De achterzijde van de Downrigger stang heeft een gewogen einde dat zich uitstrekt over een voet terug in de boot van de visser. Dit geeft de stang met balans. Een slinger is bevestigd aan de downrigger stang te verlagen of de kabel te verhogen in het water aangebracht. Sommige downriggers onder andere een stalen spoel, die wordt verondersteld om de trillingen die verjagen vis te beperken. Cannon is een grote leverancier van high-tech downriggers.

Nieuwe technologie

High-tech downriggers hebben een motor die omhoog en omlaag van de kabel, dus er is echt niet nodig om een ‚Äč‚Äčkruk te hebben. Aan het einde van de gemotoriseerde Downrigger stang is een katrol dat de kabel houdt de war raken met de vislijn. Motorkabel downriggers hebben een systeem dat de lijn en kabel bij elkaar houdt. Dit houdt de lijn parallel aan de kabel, waardoor precisie en diepte. Zodra de vis begint te trekken aan de haak, zal het systeem de lijn van de kabel los te maken.