Hoe werkt cafeïne invloed op je spijsvertering?

Hoe werkt cafeïne invloed op je spijsvertering?

Cafeïne is een stimulerend middel en is aanwezig in koffie, thee, cacao, frisdrank en sommige medicijnen is. Het verhoogt de alertheid, toeren de stofwisseling en verbetert de stemming. Cafeïne bereikt zijn hoogtepunt niveau in je lichaam binnen een uur van de consumptie en kan blijven op topniveau voor maximaal zes uur. Tachtig procent van de volwassenen consumeren koffie elke dag op basis van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

verhoogde Peristaltiek

Cafeïne werkt als een laxeermiddel en verhoogt de peristaltiek. Peristaltiek is spiersamentrekkingen dat voedsel voortbewegen door middel van het spijsverteringsstelsel. De effecten kunnen beginnen heel snel na het drinken van een kopje koffie. Om deze reden, sommige mensen drinken koffie in de ochtend om te helpen met darm regelgeving.

Indigestie

Cafeïne verhoogt de productie van stresshormonen. Stresshormonen - cortisol, adrenaline en noradrenaline - ertoe leiden dat uw hart sneller kloppen en geeft je een boost van energie. Bloedtoevoer naar de darm wordt verminderd. Daardoor Digestie kan worden vertraagd.

maagzuursecretie

Cafeïne is zuur. Het verhoogt de zuurgraad en de hoeveelheid van de maag afscheidingen. Hierdoor kan irritatie van de darmwand optreden. Dit kan leiden tot maagklachten. Overmatige hoeveelheden cafeïne kan maagzweren en gastritis veroorzaken. Cafeïne symptomen verergeren als je gastrointestinale problemen zoals prikkelbare darm syndroom en de ziekte van Crohn.

verhoogde diurese

Cafeïne werkt als een diureticum. Bloedstroom naar de nieren wordt verhoogd, wat resulteert in verhoogde urineproductie. Verhoogde urine kan leiden tot dehydratatie, die op hun beurt bijdragen tot constipatie. Het drinken van veel water, echter, kan het risico op uitdroging te verminderen.

overwegingen

Matige inname van cafeïne in een overigens gezond persoon wordt als veilig beschouwd. Volgens de FDA, kunt u veilig consumeren 100 tot 200 mg cafeïne, of één tot twee kopjes koffie per dag. U kunt verslaafd als je zo weinig als een kopje koffie per dag te consumeren. Intrekking kan moeilijk zijn. De symptomen kunnen onder meer hoofdpijn, vermoeidheid, verminderde alertheid, slaperigheid, angst, gevoelens van nervositeit en moeite met concentreren. Cafeïne dient te worden vermeden als u bepaalde gezondheidsproblemen zoals hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, of aandoeningen van het maag-systeem. U dient uw arts te raadplegen voordat consumeren cafeïne.