Hoe werkt Bloedarmoede invloed op het lichaam?

Hoe werkt Bloedarmoede invloed op het lichaam?

anemie Symptomen

Anemie is een bloedziekte gevolg van een tekort aan hemoglobine (het rode pigment dat rode bloedcellen geeft hun kleur) de rode bloedcellen die zuurstof naar alle delen van het lichaam. Mensen met bloedarmoede hebben meestal een pasteuze teint en zijn zeer bleke, omdat hun cellen de zuurstof die ze nodig hebben niet kunnen vervoeren. Als je zwak, kortademig zijn, hebben een harde tijd te concentreren, en ervaar een heleboel vermoeidheid, kon je bloedarmoede. Andere symptomen zijn koude handen en voeten, rusteloze benen syndroom, constipatie, diarree, oprispingen, gespleten nagels, een race-hart, haaruitval en verkoudheid. Je moet nooit zelf een diagnose als het gaat om bloedarmoede. U dient een arts te zien en hebben een complete bloedbeeld (CBC) om zeker te zijn.

Oorzaken en vormen van bloedarmoede

Bloedarmoede door ijzertekort is een gebrek aan ijzer in het bloed. Als je niet 200-240 mg ijzer per dag in de ijzersulfaat vorm te krijgen, heb je meer kans om deze vorm van bloedarmoede ontwikkelen. Een tekort aan koper kan koperdeficiƫntie bloedarmoede veroorzaken. De meeste mensen krijgen slechts 1,6 mg koper per dag in plaats van de 2 mg ze moeten krijgen. Pernicieuze anemie is een tekort aan vitamine B12. De symptomen zijn anders dan die van andere vormen van bloedarmoede en beschikken over een brandende tong, verlies van eetlust, maagpijn, geheugenverlies, depressie, prikkelbaarheid, en tintelingen of gevoelloosheid in handen en voeten. Anemie wordt veroorzaakt door niet te eten genoeg van de soorten voedsel dat je vitaminen en mineralen die je nodig hebt. Ook kan erfelijk zijn. Overmatig bloeden kan leiden tot bloedarmoede, en vele beenmerg ziekten zoals leukemie laat het beenmerg te produceren voldoende rode bloedcellen cells.This is aplastische anemie. Andere ziekten, zoals HIV, AIDS en chronische ziekten kunnen leiden tot anemie. Chemotherapie, nierfalen en infecties kunnen het beenmerg beschadigen en verminderen de hoeveelheid rode bloedcellen geproduceerd. term alcoholisten lange en strikte vegetariƫrs die geen vitamine supplementen te nemen kan bloedarmoede ontwikkelen. Je lichaam onvermogen om bepaalde vitaminen te absorberen en mineralen kan leiden tot bloedarmoede.

bloedarmoedebehandeling

Nadat het bloed werk heeft bepaald dat je bloedarmoede, moet de oorzaak van de bloedarmoede ontdekt te worden. Medicijnen, chirurgie of procedures nodig zijn te corrigeren wat de oorzaak bloedarmoede. Artsen kunnen supplementen en het toevoegen van voedingsmiddelen met vitamines en mineralen u ontbreken bent om uw dieet te bevelen. Eieren, rundvlees, lamsvlees, noten, yoghurt en volkoren granen zijn goed. Het eten van 3 oz van de lever twee keer per maand geeft u gemakkelijk geabsorbeerd ijzer, samen met foliumzuur en B12. Eet peulvruchten zoals kikkererwten, lima bonen en bruine bonen. Voeg ontbijtgranen met hele granen en donkergroene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en raapstelen aan uw dieet. Neem vitaminesupplementen en vraag uw arts over B12-injecties. Als je zink neemt, jezelf beperken tot minder dan 30 mg per dag. Meer kan het risico van bloedarmoede te verhogen.