Hoe werkt bacteriën infecteren?

Hoe werkt bacteriën infecteren?

bacterie

Bacteriën zijn kleine eencellige organismen, die ook wel bekend als prokaryoten. Aangezien de Merck Manual uitgelegd, zijn er veel verschillende soorten bacteriën, en ze kunnen in een groot aantal verschillende omgevingen leven. Bacteriën zijn anders dan virussen, dat ze volledig functioneel cellen, waardoor bacteriën kunnen overleven en te reproduceren op zichzelf. Hoewel gewoonlijk bacteriën vormen kolonies, ze zijn eencellige, wat betekent dat elke cel is verschillend en kan zelfstandig functioneren. Bacteriën infecties veroorzaken wanneer ze beginnen te reproduceren binnen het menselijk lichaam en schade veroorzaken.

Routes van infectie

Veel bacteriën leven in het menselijk lichaam en veroorzaken geen problemen. In feite, als My Optum gezondheid merkt sommige bacteriën (zoals die in de darmen leven) zijn zelfs goed voor het lichaam. Deze bacteriën veroorzaken alleen infecties wanneer er te veel van hen (ook bekend als bacteriële overgroei) of moet naar andere delen van het lichaam (vaak door in de bloedbaan of wanneer er een open wond). Andere bacteriën veroorzaken weefselschade en vernietiging, ongeacht waar in het lichaam ze zich bevinden.

Kenmerken

Bacteriën kunnen infecties veroorzaken bij het initiëren schade in het nabijgelegen gezonde cellen, waardoor ze sterven. In sommige gevallen zal de bacteriën de recent gedode cellen gebruikt voor brandstof. Bacteriën kunnen ook een kleverige stof genaamd een biofilm, die etensresten voor de bacteriën te gebruiken vangt. Bacteriën kunnen ook giftige stoffen genaamd endotoxinen, die gif nabijgelegen weefsel afscheiden. Wanneer bacteriën in de bloedbaan, kunnen ze een aandoening bekend als sepsis. Dit is niet alleen leiden tot een potentieel gevaarlijke reactie van het immuunsysteem, het laat ook de bacteriën toegang tot weefsels (zoals het hart) die gemakkelijk kunnen worden beschadigd door de bacteriën te verkrijgen.