Hoe werken ze controleren op baarmoederhalskanker?

Hoe werken ze controleren op baarmoederhalskanker?


Volgens de American Cancer Society, baarmoederhalskanker begint gewoonlijk in cellen die de baarmoederhals bekleden. De cellen ondergaan een aantal pre-kwaadaardige veranderingen die uiteindelijk baarmoederhalskanker worden. Cervicale intra-epitheliale neoplasie, squameuze intra-epitheliale laesie en dysplasie zijn termen die drie soorten cervicale pre-kwaadaardige veranderingen beschrijven.

Feit

Precancereuze veranderingen in de cervix kan ontwikkelen tot baarmoederhalskanker. Het is mogelijk om de ziekte te voorkomen door behandeling van het pre-kankercellen voordat ze verergeren. Een andere optie is de pre-kwaadaardige veranderingen laten gebeuren in de eerste plaats.

testen

Cervicale kanker wordt gedetecteerd met een uitstrijkje, die ook een uitstrijkje wordt genoemd. Een uitstrijkje is een routinetest gegeven aan vrouwen tijdens gynaecologische examens. De test is belangrijk omdat detecteert precancereuze veranderingen in de baarmoederhals voor kanker ontwikkelt.

Procedure

De Pap-uitstrijkje procedure is vaak ongemakkelijk of soms pijnlijk zijn voor sommige vrouwen. De patiënt moet face-up op een examen tafel met haar knieën gebogen en benen geplaatst in beugels voor ondersteuning te leggen. Een speculum wordt dan geplaatst in de vagina opening verbreden. Vervolgens wordt een kleine cervicale borstel of schraper gebruikt om een ​​klein monster van cellen van de cervix nemen. Het monster wordt geplaatst op een glasplaatje, en naar een laboratorium voor het testen.

Frequentie

Volgens het National Cancer Institute, een uitstrijkje nodig is ten minste eenmaal per drie jaar. Een vrouw moet haar eerste examen moet binnen drie jaar na het worden seksueel actief. Als er geen seksuele activiteit heeft plaatsgevonden, moet ze haar eerste examen hebben tegen de tijd dat ze 21 jaar oud.

overwegingen

Cervicale kanker is een belangrijke doodsoorzaak in landen waar uitstrijkjes niet beschikbaar. Vrouwen in deze landen zijn vaak gediagnosticeerd met baarmoederhalskanker na de kanker is al in de late stadia.