Hoe weet ik of Hand of Pols Pijn is een ganglion

Hoe weet ik of Hand of Pols Pijn is een ganglion


Heeft u terugkerende hand of pols pijn die je net hebt gekalkt tot tendinitis of carpaal tunnel syndroom? iets dat vaker voor dan je zou denken - het kan een ganglion in uw gezamenlijke zijn. In mijn geval duurde het 10 jaar op en af ​​pijn totdat ik eindelijk ontdekt dat ik had een terugkerende ganglion. Hier is hoe om erachter te komen of je pijn is in feite een ganglion ...

instructies

1 Ganglion cysten, ook wel "Bible Bumps", omdat ze gebruikt worden "genezen" met een stevige klap van een bijbel of een ander zwaar boek, zijn vrij algemeen met vloeistof gevulde zakken die zich in de pols (en soms enkel) gewrichten. Het ballonvormig cysten niet-kanker en kan flare op verschillende tijdstippen. Ganglion cysten zijn in principe zakken synoviale vloeistof (ook wel bekend als gewrichtsvocht) kenmerkend bevestigd aan een pees in het gewricht. Ze kunnen veroorzaken aanzienlijke pijn en gezamenlijke beweging te beperken, maar de oorzaak of trigger voor deze cysten is nog onbekend. Ze komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

2 Om te bepalen of uw hand of pols pijn is te wijten aan een ganglion, neem een goede blik op je pols in kwestie. Buig je hand naar beneden, zodat u kunt kijken naar de bovenkant van je hand vlak voor het polsgewricht. Is er een hobbel die zich vormt wanneer uw hand naar voren is gebogen? Dat is zeer waarschijnlijk een ganglion.

3 Als er geen bult op de top van je hand, probeer terug te buigen uw pols en het controleren van de onderkant van uw gewricht. Soms ganglion manifesteert op de bodem van de voeg. De bult kan nogal gevoelig zijn wanneer druk wordt toegepast, vooral als het direct bovenop pezen of zenuwen.

4 Als het lijkt dat je een bult, ga dan naar uw arts om behandeling opties te bespreken. Typisch zullen ze proberen om het ganglion afvoer door het invoegen van een naald en trekken uit de gewrichtsvloeistof - een vrij snelle en pijnloze procedure. Helaas, in de meeste gevallen de cyste weer hervormen. Als dit gebeurt, zal uw arts waarschijnlijk aanraden een orthopedist operatief de cyste te verwijderen.

Hints

  • Vergelijk de pols of hand hebt met pijn in met uw andere hand, zodat u de normale hobbels die aanwezig zijn in het polsgewricht om ervoor te zorgen dat je in feite het zien van een ganglion kan zien.
  • Een pols brace, die u kunt ophalen bij de plaatselijke drogist, kan helpen voorkomen dat overmatig polsbeweging en pijn verminderen totdat u de juiste behandeling kan krijgen.
  • Controleer altijd met uw arts om uw conditie te controleren.