Hoe voor te bereiden verse haring voor Bait

Hoe voor te bereiden verse haring voor Bait


Verse haring is een populaire aas bij het vissen op zalm, zeeforel, heilbot en andere soorten. Haring natuurlijke voedselbron van roofvis en produceren een sterke, olieachtige geur in het water, dat dient als lokmiddel. Het voorbereiden van verse haring voor aas, hangt af van uw geplande vistechniek. Still-visserij vereist andere voorbereiding dan trolling diep water, bijvoorbeeld. Maar je het schijfje, het bijhouden van de aas vers is van vitaal belang om de effectiviteit van haring in het water.

instructies

1 Rig live-haring te vissen in meren en rivieren door het inhaken van de vis door de lippen met de prikkeldraad van de haak wees naar beneden. Als variatie, haak de haring door het vlees net voor zijn staart en laat de vis om te zwemmen met de stroom.

2 Behoud van de versheid van dode haring door een incisie met vissen mes in de buik van de vis overlangs snijden van de anale vin naar het midden van de buik en het verwijderen van de ingewanden. De maag en darmen van een dode haring bevatten zuren, die snelle afbraak zal veroorzaken wanneer de vis dood is. Verwijderen van de ingewanden blijft de kwaliteit van het aas.

3 Bind de lijn naar een haak met behulp van een clinch knoop (instructies voor het knopen leggen zijn gekoppeld in de referentie sectie van dit artikel) en haak een dode haring via de mond, via de kieuwen en begraaf de weerhaak in de maag holte voor het trollen achter een boot in diep water. Een korte lengte van de lijn kan worden gewikkeld en gebonden rond de haring om het samen langer vasthouden.

4 Snijd verse haring in reepjes voor surfen vissen en haak een strook nabij een uiteinde zodat de rest kan fladderen in het water.

5 Save haring brokken, ingewanden en koppen voor chumming uit een emmer tijdens het trollen. De onderdelen kunnen overboord worden geschept op de achtersteven op regelmatige tijdstippen het opzetten van een maatje lijn. De vette haring ingewanden trekken roofvissen.

Hints

  • Houd verse, dode aas op een bedje van gemalen ijs in een koeler. Haring zijn gemakkelijker te rig aan een haak bij het bedrijf.
  • Haring zijn kwetsbaar en shock makkelijk, dus wees voorzichtig bij het gieten of het laten vallen van levend aas in het water.