Hoe vindt u Vitaminen in voedsel dat we eten

Hoe vindt u Vitaminen in voedsel dat we eten


In de huidige fast-food food cultuur kan het moeilijk zijn om precies te weten wat je eet. We zijn gewend geraakt aan het eten van de maaltijden zonder opgaaf van pauze om te overwegen wat de voedingswaarde voordelen zijn voor ons lichaam. Het kan ook moeilijk zijn om deze informatie te vinden. Voedsel fabrikanten zijn niet verplicht om de volledige inhoud van voedingsstoffen bekend te maken op etiketten en restaurants zijn niet verplicht om informatie over voeding te bieden. Toch, met een beetje onderzoek en een paar tips, kunt u uw maaltijden ontleden om precies te weten wat vitaminen zijn in het voedsel dat we eten.

instructies

1 Raadpleeg het etiket, indien beschikbaar. Voedsel fabrikanten zijn verplicht om de hoeveelheden van bepaalde gemeenschappelijke vitaminen onthullen in hun voedsel, maar ze zijn niet verplicht om alles te melden. Zich baserend van labels kunt u een snel overzicht van wat de voeding je krijgt te geven, maar kan een onvolledig beeld te schilderen. Het is het beste als uitgangspunt gids.

2 Raadpleeg een voedselvoeding gids. Dit kan een boek uit de bibliotheek of een website als de USDA de voedselpiramide site. Dit is een geweldige manier om precies te weten hoeveel van elke vitamine is in het voedsel dat je eet omdat je complete voeding analyse en niet alleen een paar items op een label kunnen vinden. Dit helpt verf een completer beeld van uw dieet. Zie het gedeelte Bronnen voor een lijst van online voeding gidsen, evenals informatie over boeken.

3 Gebruik de kleur van het eten aan vitaminen en mineralen te identificeren. Dit werkt vooral voor verse groenten en fruit aan fytonutriënten te identificeren. Bijvoorbeeld, oranje voedsel zoals wortelen zijn rijk aan bèta-caroteen, en rode voedingsmiddelen zoals tomaten zijn hoog in lutene.

4 Consult diëten, recepten of voeding software. Veel programma's, zoals Master Cook, Spark Mensen, voeding macht en anderen kunt u items die je hebt gegeten in de software toe te voegen en het genereren van een volledig verslag van alle vitaminen in uw maaltijd. Velen kunnen deze informatie gebruiken voor dagen, weken en maanden in kaart te brengen om u te helpen voor de hand liggende tekortkomingen of overschotten te spotten met de toegevoegde voordelen van ook het bijhouden van calorieën, vet, vezels en fysieke activiteit.