Hoe Vergelijk Longen

Longfunctietesten (spirometrie tests) meten hoe goed uw longen te nemen en laat de lucht. Uw longfunctie wordt vergeleken met de normale longfunctie voor iemand van leeftijd, lengte, geslacht en etniciteit. Als longfunctie minder dan 80 procent van de norm, kan je longen abnormaal, wat inhoudt longaandoeningen zoals astma, emfyseem of chronische bronchitis.

instructies

Hoe Vergelijk uw Longfunctie

1 Vraag uw arts om een spirometrie test waarbij u in te blazen een mondstuk verbonden met een instrument genaamd een spirometer. Het registreert de hoeveelheid en de snelheid van de lucht die je inademt en over een periode van tijd, zodat u uw longfunctie vergelijken met die van iemand met uw dezelfde kenmerken (lengte, leeftijd, etniciteit en geslacht) die normaal ademt.

2 Volg de instructies van uw arts of verpleegkundige voor het doen van een test van de longfunctie met een spirometer. Dit zal worden gedaan in het kantoor van uw arts. Heeft een zware maaltijd voor de spirometrie-test niet eten; rook niet gedurende 4-6 uur vóór de test; Vraag uw arts voor specifieke instructies en als je nodig hebt om te stoppen met het gebruik van inhalator medicijnen als je ze gebruikt. Leeg uw blaas voor de test.

3 Plaats een neus clip op je neus om uw neusgaten knijpen als uw arts adviseert. Haal diep adem door je mond. Zet uw mond stevig rond het mondstuk op de buis is verbonden met de spirometer. Adem uit door de buis zo hard en snel als je kunt.

4 Doe de test drie keer. Uw arts of verpleegkundige zal uw metingen te nemen. De resultaten zullen worden geanalyseerd en vergeleken met de longfunctie waarden die normen voor uw leeftijd, lengte, etniciteit en geslacht. U kunt zich duizelig na de longfunctietesten voelen, omdat het vereist dat u krachtig uitademen.

5 Vraag uw arts wat uw testresultaten betekenen. De geforceerde vitale capaciteit (FVC) is de maximale hoeveelheid lucht die je kunt uitademen. De geforceerde expiratoire volume (FEV1) is het volume van de lucht die je kunt uitademen in de eerste seconde je uitademt.

Hints

  • Heeft een longfunctietest met spirometrie niet als je pijn op de borst, een ernstige hartziekte of onlangs een hartaanval hebben gehad.