Hoe ver moet ik in staat zijn te lopen Vóór de training voor een halve marathon?

Hoe ver moet ik in staat zijn te lopen Vóór de training voor een halve marathon?

Met de wijdverspreide groei van de halve marathon, kunnen wegwedstrijden nu te vinden in de grote steden en op het platteland in de hele natie. Het runnen van een halve marathon en die 13,1 mijl is een belangrijke prestatie, maar dat vervulling zal komen als een resultaat van een lange training plan. Als algemene regel, de meeste van de training plannen vereisen een minimale hoeveelheid van het runnen van ervaring of conditie voor de training voor een halve marathon.

Baseline Fitness

De belangrijkste component voor het starten van een halve marathon trainingsprogramma is overleg met uw arts voor een lichamelijk onderzoek. Na het voltooien van de fysieke, moet u een basisconditie niveau dat wordt gemeten met de mogelijkheid om drie mijl lopen ten minste drie tot vier dagen per week te bezitten. Andere basislijn fitness meting wordt uitgevoerd 30 tot 60 minuten per dag gedurende 5-7 dagen per week. Als je niet drie mijl of 30 minuten te voltooien, overwegen training voor kortere races, zoals een 5K of 10K.

Progressie

Als je de halve marathon training programma te starten, zal je waarschijnlijk niet in staat zijn om de volledige 13,1 mijl te voltooien voor de halve marathon. Echter, wordt het trainingsprogramma ontworpen om uw conditie en lopende capaciteit te vergroten door geleidelijk verhogen van de afstand die u kunt elke week draaien. Bijvoorbeeld, de eerste 4-5 weken van de stage voeg ongeveer 1 mijl naar de lange termijn elke week. U kunt een combinatie van hardlopen en wandelen naar het aanbevolen aantal mijlen te voltooien als je geleidelijk werken aan het invullen van het aantal kilometers met het runnen.

Training programmas

Hoewel er een basisniveau van fitness voor beginnende halve marathon programma's, zijn er verschillende niveaus van opleidingen op de verschillende niveaus van de lopers aan te passen. Programma's voor beginnende lopers, bijvoorbeeld, neem aan dat je loopt 15 tot 25 mijl per week met een doel van het uitvoeren van de halve marathon in twee uur. Intermediate lopers echter naar verwachting minder dan 115 minuten af ​​met wekelijkse kilometerstand van 25 tot 50 mijl. Geavanceerde lopers afwerking minder dan 90 minuten met 40 tot 60 mijl per week en concurrerende lopers beslaan meer dan 60 mijl per week met een race tijd onder de 80 minuten.

Motivatie

Ongeacht uw lopende capaciteit of conditie voor de training voor de halve marathon, waarin uw conditie, gewichtsverlies en halve marathon doelen kunnen gemotiveerd te blijven tijdens de stageperiode. Focus op het gebruik van uw individuele doelen om je te motiveren tijdens elke training of opleiding run. De doelen ontwikkeling van de mentaliteit en trainen van de geest voor het afdekken van de 13,1 mijl naar de finish gevoel sterk over te steken.