Hoe vaak kan een Senior Do Trek Ups, Chin Ups & Dips?

Hoe vaak kan een Senior Do Trek Ups, Chin Ups & Dips?


Net als de rest van de bevolking, de senioren zijn er in alle vormen, maten en fitness niveaus. Het bereiken van een leeftijd van 65 of 75 niet automatisch nodig hebben om terug op uw workout routine te snijden. Pullups, chin-ups en dips zijn allemaal multi-gezamenlijke oefeningen, die bijzonder gunstig zijn voor senioren kunnen zijn als ze meer coördinatie nodig. Aan de andere kant kan de algemene veiligheidsvoorschriften en de mogelijke gevolgen van de vergrijzing van de frequentie waarmee u elke oefening uit te voeren te beperken.

General Workout Richtlijnen

borst, schouders, rug, armen, benen en core - - Een effectieve workout regime zouden alle grote spiergroepen werken minstens twee keer per week. De American College of Sports Medicine adviseert een pauze van ten minste 48 uur tussen de werken van dezelfde spieren en een maximale frequentie van vier keer per week. Dit geldt voor de algemene bevolking en senioren. Als u een senior die al drie of vier keer per week, met inbegrip van het doen kin-ups, pullups en dips uit te werken, en ondervindt geen nadelige gevolgen zijn, is er geen reden om te bezuinigen.

Ken uw spieren

Om de juiste frequentie voor uw oefeningen te bepalen, moet u weten welke spieren ze werken. Pullups en kin-ups zijn zeer vergelijkbaar oefeningen die verschillende spieren in het bovenlichaam te werken, maar de brede rugspier in je mid-back regio krijgt het meeste werk. Triceps dips, uiteraard, gericht op uw triceps, maar je lats te helpen, zoals ze doen in de borst dip die zich concentreert op je borstspieren. Daarbij pullups op een dag, chin-ups van de volgende dag en doopt de volgende zou niet je lats tijd te geven om te herstellen. Je moet ten minste 48 uur te laten tussen de trainingen voor het herstel van de spieren, zelfs als je het variëren van de oefening.

Die Pijnen

Bijzondere waardeverminderingen zoals artritis in de bewegende gewrichten van je schouders of ellebogen kan de frequentie waarmee u deze drie oefeningen uit te voeren beïnvloeden. Terwijl de oefening gunstig voor patiënten met artritis kan zijn, doen deze oefeningen alleen op dagen dat je voelt weinig of geen pijn in de getroffen gewrichten. In plaats van pullups, chin-ups en dips, kunt u lichtere dumbbells voor gebogen over rijen, borst persen gebruiken en omgekeerd een paar vliegen; U kunt ook proberen fitnessapparaten. Als uw sportschool heeft een bijgestaan ​​pullup machine met bars voor dips, kunt u het gewicht van uw lichaam moet bewegen te verminderen.

Luister naar je lichaam

Op het einde, je lichaam is de beste indicator van hoe vaak u een oefening moet uitvoeren. Als je merkt dat je vooral vermoeid na je training, of als je gebruikt om te doen 20 pullups en kan nu alleen 15, kunt u uit te werken te veel. Elke oefening over en gedaan zonder variatie zal de effectiviteit ervan te verliezen. Chin-ups en pullups werken veel van dezelfde spieren op dezelfde wijze, zodat elke vier weken of zo proberen andere oefeningen voor dezelfde spieren; hetzelfde geldt voor dips.