Hoe u de juiste Propeller voor My Boat

Hoe u de juiste Propeller voor My Boat


U kunt uw zoekopdracht ogen naar de juiste schroef voor uw boot als een zware tocht door boot winkels en mariene aanbod winkels. In uw visie u bent aangevallen door elk apparaat dat je zou kunnen weerhouden te gaan varen, gewapend met een beetje kennis en een handvol "try me" propellers van de buitenboordmotor dealer --- omdat het vinden van de juiste propeller is echt een trek, probeer eerste en dan nog een, totdat de perfecte propeller van een huis vindt op uw boot, als je eenmaal weet wat je nodig hebt.

instructies

1 Vraag jezelf af hoe uw boot is geladen wanneer je naar buiten gaat, dan laadt het op die manier. Als het lijkt te zijn langzaam loopt, kijk naar je propeller en vind het nummer dat eruit ziet als een fractie, zoals deze: ". 12/07" Dat 12 is de toonhoogte van uw huidige propeller. Zet een '7/14' propeller, een die je duwt 14 inch voor elke volledige omwenteling van de propeller, op de motor en te zien hoe zij presteert wanneer het wordt getest.

2 Neem geschreven aantekeningen op elke schroef u test, het vastleggen van de diameter (de "7") en de toonhoogte (de "12"). De diameter van de grootte van de cirkel de propeller inschrijft, of tweemaal de meting van de naaf tot aan de punt van een schoep; het veld is de afstand naar voren het draagt ​​u, in inches. Ook registreren hoe de propeller presteert in de tests.

3 Test elk van de "try me" propellers door de invoering van de propeller op, opstijgen en het uitvoeren van de motor op volle snelheid. Je weet dat je de motor niet hoort te werken voorbij een bepaald aantal RPM, geregistreerd op de toerenteller --- als je niet weet hoeveel, zoek het op in de handleiding van uw motor operator. Als uw motor probeert te dribbelen dat Trek de gashendel terug, terug naar het dok en de trailer, en zet een nog "meer" propeller op, misschien een 7/16: Elke twee-inch toename in toonhoogte vermindert RPM van uw motor met tussen 200 en 400 rpm. Je doel is om uw motor die draait op haar hoogtepunt, toen de gashendel is wijd open.

4 Als u vindt dat de 7/14 zorgt ervoor dat je motor om mee lope --- het gaspedaal staat wijd open, maar de RPM's zijn onder de maximale snelheid van uw motor --- je nodig hebt om de toonhoogte te verlagen op de propeller. Probeer een 7/10 propeller, in gedachten houden dat voor elke 200 RPM uw motor lager is dan het maximum, terwijl op volle toeren, moet je de toonhoogte te verhogen met 2 inch.

5 Probeer een propeller met een grotere diameter als uw motor "krijgt up to speed" op wijdopen gashendel, maar nog steeds voelt traag of aarzelend. Als uw propeller heeft meer dan een inch speling helemaal rond en zal niet geraakt niets als het draait, gaan van een 12/07 naar een 12/08. De diameter vergroot de hoeveelheid propeller oppervlak interactie met het water en de hoeveelheid kracht kun je doorstromen naar het water met elke omwenteling van de schroef.

Hints

  • Het veranderen van een propeller is eenvoudig: verwijder de splitpen uit de moer die de propeller op. Verwijder de moer met een verstelbare sleutel, neemt de schroef uit en installeer de andere door puitting de nieuwe propeller op, rijgen de schroef moer op zijn plaats en draai, met een momentsleutel, het koppel vermeld in de handleiding van de motor operator.