Hoe tot littekens van gordelroos voorkomen

Hoe tot littekens van gordelroos voorkomen

Volgens MayoClinic.com, gordelroos is een virale infectie die een uitslag op de huid veroorzaakt. Veroorzaakt door de slapende varicella-zoster-virus dat waterpokken veroorzaakt, kan gordelroos zeer pijnlijk en lelijk zijn voor sommige mensen. Terwijl de totale preventie van littekens van gordelroos onmogelijk kan in ernstige gevallen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om te helpen voorkomen littekens.

Stap 1

Was uw huid regelmatig met koud water en een niet-uitdrogende zeep. Is niet alleen geeft de broodnodige vocht aan je huid, zal het u ook te houden van het verspreiden van het virus aan anderen. Zorg ervoor dat u altijd gebruik maken van schone handdoeken of wegwerp handdoeken.

Stap 2

Gebruik een over-the-counter pijnstiller zoals ibuprofen en naproxen als dat nodig is. Dit houdt je tegen krassen en het aanraken van je huid als het jeukende of bijzonder pijnlijk wordt, wat kan leiden tot littekens.

Stap 3

Solliciteer anti-jeuk crème, Calamine lotion of aloë vera gel op een regelmatige basis om uw huid vochtig en soepel te houden. Je kan hebben om te proberen een paar verschillende actuele remedies om te zien welke het beste is voor uw huidtype.

stap 4

Neem een ​​koud bad meerdere keren per dag, of toe te passen koud kompres op uw huid om jeuk te verlichten en houdt uw huid niet uitdroogt en schilferen.

stap 5

Eet de juiste. Slechte voeding kan leiden tot lagere immuunrespons en preventief tegen zo snel mogelijk genezen. Het toevoegen van vis die omega-3 vetzuren zoals tonijn, zalm of heilbot bevatten, kan helpen om ontstekingen en droge huid te verminderen op basis van de Universiteit van Maryland Medical Center.

waarschuwingen

  • Vermijd kinderen of iemand die niet heeft gehad waterpokken als je gordelroos hebt. Hoewel je niet kunt doorgeven aan gordelroos, kunt u doorgeven aan het virus dat waterpokken veroorzaakt, die in het bijzonder gevaarlijk zijn voor pasgeboren kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een zwak immuunsysteem volgens MayoClinic.com kan zijn.

Tips

  • Vermijd agressieve topische behandelingen die veel chemicaliën of onnatuurlijke producten. Hoewel deze goed voor de dagelijkse huidverzorging kunnen zijn, kunnen ze je huid irriteren nog verder als je gordelroos hebt.
  • Als u een ernstige pijn van gordelroos, kunt u met uw arts te praten over een recept pijnstiller die zal helpen de irritatie te minimaliseren. Stress van de pijn kan je immuunsysteem vertragen, houdt je van het krijgen van beter zo snel mogelijk.

Wat je nodig hebt

  • Niet-drogende soap
  • Schone handdoek of wegwerp handdoeken
  • Over-the-counter pijnstiller
  • Anti-jeuk crème zoals Calamine lotion of aloë vera gel