Hoe tot droge Cilantro at Home

Hoe tot droge Cilantro at Home

Invriezen koriander behoudt meer van de smaak van de kruiden, maar drogen is de op één na beste behoud optie als u niet in staat om de koriander bevriezen zijn. Droog het met behulp van de goedkoopste, gemakkelijkste methode beschikbaar. Terwijl een dehydrator werkt goed op droge koriander, drogen aan de lucht zorgt net zo goed een resultaat. Droge koriander duurt zo lang als twee jaar, en je hoeft geen zorgen te maken over vriesbrand of andere problemen die zich voordoen bij het invriezen van levensmiddelen.

Stap 1

Hoe tot droge Cilantro at Home

Was de koriander onder koud, stromend water en droog het grondig, maar voorzichtig, met een papieren handdoek.

Stap 2

Hoe tot droge Cilantro at Home

Verzamel de koriander samen, en bind de steel eindigt samen met touwtje of touw.

Stap 3

Hoe tot droge Cilantro at Home

Hang de koriander stelletje in een droge ruimte totdat al het water verdampt uit de bladeren van het kruid.

stap 4

Hoe tot droge Cilantro at Home

Plaats het bosje ondersteboven in een papieren zak. Bind de papieren zak gesloten en steken verschillende gaten in de zak met de punt van een mes om voor ventilatie.

stap 5

Hoe tot droge Cilantro at Home

Hang de zak in een warme, droge plaats die niet in direct zonlicht.

stap 6

Hoe tot droge Cilantro at Home

Open de zak en controleer de kruiden om de paar dagen om te zien of de koriander voldoende droog is. Het kruid moet fris voelen en gemakkelijk crumble in je hand, zonder gebieden van vocht. Het moet ongeveer een tot twee weken duren om uw koriander goed drogen.

waarschuwingen

  • Hang niet de zak van de koriander in de buurt van een kachel, waar het in contact met vet kunnen komen. Vet en koken geuren kan de smaak van de koriander veranderen.

Tips

  • Houden van de koriander in een zak, terwijl het droogt laat de bladeren te laten vallen in de zak in plaats van op de grond of tegen.
  • Bewaar de gedroogde koriander in een afgesloten, luchtdichte verpakking.
  • Gedroogde koriander smaakt het best wanneer toegevoegd aan gekookte gerechten in tegenstelling tot salsa's of salades.
  • Selecteer koriander voor het drogen van die verse, gezonde bladeren heeft; vermijd koriander met verwelkte bladeren.
  • Bewaar verse koriander totdat je in staat bent om het te drogen door het plaatsen van de stelen in 1 inch van water en het behandelen van de plant met een plastic zak zijn. Verse koriander moet in de ijskast bewaard maximaal een week.

Wat je nodig hebt

  • papieren handdoeken
  • String of touw
  • Papieren zak