Hoe tem je een Kayak Cockpit aanpassen Met Schuim

Hoe tem je een Kayak Cockpit aanpassen Met Schuim


snel groeiende sport van vandaag kajakken groeide uit noodzaak voor de Inuit van het noordpoolgebied. Gebruikt voor de jacht en de visserij, werd de kajak meestal gemaakt van een houten frame bedekt met zeehondenbont. Smal en glad, werden deze boten ontworpen en gebouwd voor elk individu en stevig gemonteerd op hun lichaam voor maximale controle en wendbaarheid. Instabiliteit kwamen deze manoeuvreerbaarheid. Het vaartuig was kwetsbaar voor kantelen in de koude zee. Dit resulteerde in de Eskimo roll, een techniek voor het oprichten of "rollen" de kajak bij het kapseisde. Kajakvaarders gebruiken verschillende methoden voor het rollen van vandaag. Alle omvatten het gebruik van de heupen en armen om de boot rechtop draaien. Een strakke pasvorm tussen boot en schipper is noodzakelijk. De meeste nieuwe boten vandaag worden gebouwd komen met een aantal in de fabriek geïnstalleerde padding. Als dit padding is te los of onbestaand, helpt het om te weten hoe de mode en installeren van custom-made padding.

instructies

1 Zit in uw kajak naar een idee van hoeveel ruimte je nodig hebt in te vullen om een ​​goede pasvorm te maken tegen je heupen krijgen. De hip pads moet je heupen wieg tot strengere controle van de boot te bieden en rollen te vergemakkelijken. Ofwel dient, wanneer er ruimte of oogbol de benodigde dikte van ieder afzonderlijk Minicel. De Minicel moet wigvormig, breder aan de bovenkant en taps toelopende totdat het is heel dun als het de bodem van de boot bereikt, dus het zal niet uw kleren te vangen als je binnenkomt en verlaat de boot.

2 Knip een stuk Minicel voor elke kant. Snijd de geschatte breedte en hoogte die u nodig hebt.

3 Duct tape de Minicel in de cockpit. Klim terug in de boot en bij benadering hoeveel schuim je moet scheren of knippen weg voor een betere pasvorm.

4 Verwijder de Minicel en vorm het met "dragon huid," een metalen schuurpapier gebruikt om vorm te geven schuim. Dragon huid komt in een laken en u kunt curve het rond een houten blok voor een beter gebruik.

5 Re-tape de Minicel aan de binnenkant van de boot en probeer voor een andere fit. Dit proces kan vervelend zijn, maar proefondervindelijk is de enige manier om een ​​aangepaste pasvorm te bereiken.

6 Monteer de Minicel schuim voor de dij gebied. Voor een perfecte pasvorm, moet de dij contact opnemen met een vulling en verhogen en verlagen van de boot. De Minicel dient gebogen om de vorm van de bovenkant van de dij en rust ongeveer 2 of 3 inches uit de knie. Deze aanpassing van de dij gebied biedt fijne rand controle over de boot en zorgt voor scherpe bochten en een betere rollen.

7 Volg dezelfde trial and error proces voor de dij pads als voor de heup pads totdat je een perfecte en comfortabele pasvorm hebben bereikt.

8 Als je eenmaal hebt geperfectioneerd en getest de pasvorm, permanent bevestig de pads aan de binnenkant van de cockpit met contact cement. Contact met cement is meedogenloos, dus je krijgt maar één kans om het goed te doen! Coat zowel het oppervlak van het kussen en de binnenkant van de cockpit met contactlijm. Wacht 15 seconden alvorens deze op elkaar te drukken. Laat de stukken 24 uur drogen voordat je ze nat.

Hints

  • Zodra u de pads hebben gevormd, opnieuw duct tape hen in de boot en zitten in de boot voor een tijdje om een ​​comfortabele pasvorm voor langere tijd te garanderen. Sommige kajakkers brengen hun boten naar de woonkamer en zitten in het naar een film te kijken, gewoon om zeker te zijn van de fit!
  • Voordat u uw boot voor de eerste keer met uw nieuwe pads, zorg ervoor dat je kunt gemakkelijk uit je boot terwijl ondersteboven in het water. Neem een ​​vriend mee naar het meer rand of het zwembad. Flip uw boot ondersteboven en duw de boot van je lichaam als een broek. Je moet gemakkelijk schuiven, maar niet uit kunnen vallen.