Hoe te voorkomen Non Hodgkins Lymphoma

Hoe te voorkomen Non Hodgkins Lymphoma


Non Hodgkin lymfoom is een vorm van kanker die begint in het lymfestelsel. Dit is een bijzonder moeilijke kanker te behandelen, zoals het lymfesysteem het hele lichaam aanwezig is, en vele organen kunnen dus worden beïnvloed. Er zijn geen bekende oorzaken van lymfoom non Hodgkin, maar er zijn een handvol van de risicofactoren die mensen in gedachten moet houden bij het bepalen of ze moeten werken om de ziekte te voorkomen.

instructies

Opgeleid op Non Hodgkin lymfoom Risicofactoren

1 weten als je als een at-risk patiënten in aanmerking komen. Risicofactoren voor lymfoom non Hodgkin omvatten een genetische geschiedenis van de ziekte, gevorderde leeftijd (mensen 60 jaar en ouder de meeste kans om deze vorm van kanker contract), langdurige blootstelling aan zonlicht en de blootstelling van het bepaalde chemicaliën.

2 Educate jezelf op de medische geschiedenis van uw familie. Als je een heleboel familieleden die elke vorm van kanker hebben opgelopen, kunt u op een hoger risico.

3 Let vooral als uw immuunsysteem is aangetast in any way.

Werken aan het Non Hodgkin lymfoom voorkomen

4 Beperk uw blootstelling aan zonlicht.

5 Blijf weg van langdurig contact met straling, insecticiden en herbiciden.

6 Werk aan uw immuunsysteem gezond te houden. Niet bezighouden met onbeschermde seks of te delen naalden die kunnen worden besmet.

7 Meld alle abnormale lymfatische of digestieve symptomen met uw arts onmiddellijk, omdat sommige vormen van maagzweren kan helpen bij het ​​ontstaan ​​van de ziekte.

8 Houd uw lichaam op een gezond gewicht en lichaamsbeweging vaak.

9 Praat met uw arts en ontdek of je een risico. Als u bent, neem extra voorzorgsmaatregelen, zoals aanbevolen om te voorkomen dat niet-Hodgkin-lymfoom.

Hints

  • Het is uw recht om een ​​preventieve medische technieken die u wenst te hebben toegediend aan te vragen. U hoeft niet te wachten op een diagnose voor uw gezondheid serieus te nemen.
  • Raadpleeg uw arts vaak voor een regelmatige check-ups en examens. Dit is de meest gebruikte manier om kanker te ontdekken.
  • Omgaan met lymfoom non Hodgkin is nooit een eenvoudig proces. Als u of iemand die je lief is momenteel vechten tegen de ziekte, overwegen professionele begeleiding als een manier om te helpen te blijven sterk, gezond en gefocust. Niet het gevoel dat je hebt om het alleen te doen.